ΝΕΑ

H Lexus ετοιμάζει το πρώτο μικρό SUV της (vid)

Ελλάδα 15:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Lexus ετοιμάζει το πρώτο μικρό SUV της (vid)

ΝΕΑ

H Lexus ετοιμάζει το πρώτο μικρό SUV της (vid)

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στην έκθεση του Ντιτρόιτ το πρωτότυπο UX, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για το νέο compact SUV της Lexus.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο μας προϊδεάζει για το επερχόμενο compact SUV της Lexus (με βάση το C-HR)  και μας δείχνει τη σχεδιαστική οδό που θα ακολουθήσει η εταιρεία στα μελλοντικά της μοντέλα. Σημειώνουμε ότι το εν λόγω concept είχε κάνει την εμφάνισή του και στην έκθεση του Παρισιού.

Η πρόσβαση στο εσωτερικό γίνεται από αντικριστά ανοιγόμενες πλαϊνές πόρτες και εκεί, συναντούμε στο εμπρόσθιο τμήμα τα νέα καθίσματα Kinetic Seat, τα οποία διαθέτουν ειδικά διχτυωτά που προσαρμόζονται στο σωματότυπο του επιβάτη και παράλληλα στην κίνηση του οχήματος, για να μεγιστοποιήσουν τη στήριξη και να προάγουν την άνεση.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικά στοιχεία τεχνολογίας του εσωτερικού αποτελούν και οι προηγμένες εσωτερικές οθόνες, με 3D απεικόνιση στα όργανα της κονσόλας, ειδικό ολόγραμμα στο χώρο του πίνακα οργάνων, αλλά και πλήρεις ηλεκτροστατικούς διακόπτες.To μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA και σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία έχει κατοχυρώσει τις ονομασίες UX200, UX250, UX250h. Oι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το μοντέλο παραγωγής θα εξοπλιστεί με 2λιτρο τούρμπο, 2,5 λίτρων ατμοσφαιρικό και το υβριδικό σύστημα του Toyota C-HR με συνολική ισχύ στα 122 άλογα και κινητήρα βενζίνης 1.800 κυβικών εκατοστών.

Δείτε το βίντεο του Lexus UX Concept

Advertisement