Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lexus έχει στα σκαριά διάδοχο της LFA

Ελλάδα 6:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lexus έχει στα σκαριά διάδοχο της LFA

ΝΕΑ

H Lexus έχει στα σκαριά διάδοχο της LFA

ΝΕΑ

Μπορεί η Lexus να τράβηξε τα βλέμματα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ με την αποκάλυψη του εντυπωσιακού πρωτότυπου SUV με το όνομα LF-1 (δείτε την παρουσίασή του πατώντας εδώ), όμως για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης, η είδηση από την αυτοκινητούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ήταν… άλλη!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Το πολυτελές παρακλάδι της Toyota, που συνήθως τολμά όσα δεν χωρούν κάτω από την πιο συντηρητική ομπρέλα της ιαπωνικής εταιρείας, σκοπεύει να επιστρέψει στον στίβο των supercars!

Οκτώ χρόνια μετά το λανσάρισμα της εντυπωσιακής LFA και έξι χρόνια μετά τη διακοπή της παραγωγής της, η Lexus φαίνεται πως ετοιμάζει διάδοχο του εντυπωσιακού μοντέλου που βρισκόταν στην κορυφή της γκάμας της.

Advertisement
Advertisement

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της Lexus, Jeff Bracken, μιλώντας στο περιθώριο της NAIAS 2018 στο CarBuzz. Ο Αμερικανός μάνατζερ είπε: «Θέλουμε μεγαλύτερη εκπροσώπηση στον τομέα των σπορ μοντέλων. Συχνά δεχόμαστε από τους αντιπροσώπους μας την ερώτηση ‘αν θα έχουμε διάδοχο της LFA’. Ποτέ δεν ξέρεις. Όταν ακούς τόσους πολλούς να ζητούν το επόμενο βήμα και μάλιστα με τόσο πάθος, είναι κάτι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε».

Μάλιστα δεν είναι ο πρώτος υψηλά ιστάμενος στην ιεραρχία της Lexus που αφήνει ανοιχτό παράθυρο, πρόσφατα είχαμε ανάλογες δηλώσεις του προέδρου της Yoshihiro Sawa σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Με τον Ιάπωνα να είναι μάλιστα και πιο… «ζεστός» σχετικά.

Lexus-LFA_2011_c620

Advertisement

Όλα λοιπόν συνηγορούν πως η Lexus ήδη ετοιμάζει κάτι, έστω και σε πρώιμο στάδιο. Δεν αποκλείεται επίσης να υπάρξουν τεχνολογική δεσμοί με το υβριδικό πρωτότυπο Toyota GR Super Sport που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Έκθεση Βελτιώσεων του Τόκιο (δείτε το πατώντας εδώ). Ένα ακραίο όχημα που παράγει 986 άλογα μέσω της συνέργειας ενός V6 κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2.4lt με ηλεκτροκινητήρες.

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον περισσότερα νέα…

Advertisement