ΝΕΑ

H Kia ετοιμάζει τον αντίπαλο του Hummer

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Kia ετοιμάζει τον αντίπαλο του Hummer

ΝΕΑ

H Kia ετοιμάζει τον αντίπαλο του Hummer

ΝΕΑ

Αντίπαλο δέος του διάσημου Hummer θα αποτελέσει το στρατιωτικό όχημα παντός εδάφους με αντίστοιχο ύφος και δυνατότητες που εξελίσσει η Kia.

Advertisement
Advertisement

Πριν δύο χρόνια η Kia είχε παρουσιάσει το KLTV (Kia Light Tactical Vehicle) και φαίνεται πως ήδη έχει στα πλάνα της τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου το οποίο πιθανότατα θα βασίζεται στο πλαίσιο του μεγάλου SUV Mohave.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τα πρώτα πρωτότυπα εξέλιξης του οχήματος θα βρεθούν στο δρόμο την επόμενη χρονιά ενώ το τελικό μοντέλο παραγωγής θα έχει σαν κύριο στόχο την στρατιωτική χρήση αλλά θα διαθέτει και εμπορικές εκδόσεις. Το project είναι προϊόν συνεργασίας της Kia με τον κορεάτικο στρατό με στόχο την δημιουργία μιας σειράς οχημάτων που θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα οχήματα 2,5 και 5 τόνων. Στο γενικότερο πλαίσιο προδιαγραφών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πετρελαιοκινητήρας μεγάλης χωρητικότητας με στόχο την υψηλή ροπή, αυτόματα συστήματα μετάδοσης με τετρακίνηση αλλά και σύγχρονα συστήματα ασφάλειας όπως το ABS και το ASR, σύστημα πλοήγησης αλλά και σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης.

kia military vehicle

Advertisement
Advertisement

Πάντως σε ότι αφορά τους κινητήρες η κορεάτικη εταιρία φαίνεται πως εξετάζει και την προοπτική χρήσης ενεργειακών κυψελών υδρογόνου σε ορισμένα οχήματα ειδικού χαρακτήρα. Aξίζει να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο πεδίο δεν είναι κάτι νέο για την Kia η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή στρατιωτικών οχημάτων εδώ και αρκετές δεκαετίες έχοντας εξελίξει σε αυτό το διάστημα περισσότερα από 100 διαφορετικά οχήματα με την παραγωγή των στρατιωτικών οχημάτων της να έχει ξεπεράσει τις 140.000 μονάδες.

kia military vehicle

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Τα ηλεκτρικά ΙΧ θα τριπλασιάσουν τα ποσοστά τους αλλά…

Στην Ελλάδα το νέο Kia Stonic (+τιμές)

Advertisement

Δείτε τα κορυφαία στρατιωτικά αμφίβια οχήματα που υπάρχουν!