Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Honda πάει για ρεκόρ ταχύτητας στα… χλοοκοπτικά! (+vid)

Ελλάδα 11:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Honda πάει για ρεκόρ ταχύτητας στα… χλοοκοπτικά! (+vid)

ΝΕΑ

H Honda πάει για ρεκόρ ταχύτητας στα… χλοοκοπτικά! (+vid)

ΝΕΑ

Η Honda θέλει να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι δεν κατασκευάζει μόνο αυτοκίνητα. Ή μάλλον, το μήνυμα εδώ είναι ότι δεν κατασκευάζει μόνο χλοοκοπτικά, αλλά γρήγορα χλοοκοπτικά.

Advertisement
Advertisement

 

Μια φορά κι έναν καιρό, η Honda κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την ταχύτερη μηχανή κοπής γκαζόν. Τώρα, ο κατασκευαστής θέλει να επαναλάβει την επιτυχία εκ νέου. Το αρχικό μηχάνημα της Honda κατάφερε μέση ταχύτητα 187,6 km/h και μπορούσε να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα τα 209 km/h. Χρησιμοποίησε έναν κινητήρα 1.000cc από μοτοσικλέτα της φίρμας και διεκδίκησε εύκολα το ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Λίγα χρόνια αργότερα, μια νορβηγική ομάδα με την αιγίδα της Honda και την αρωγή της LS-swapping δημιούργησε τη δική της Viking/STIHL χορτοκοπτική μηχανή. Με ένα αμερικανικό V8 μοτέρ να βγαίνει από μπροστά, το ισχυρό χλοοκοπτικό έγραψε το συναρπαστικό 215,6 km/h παρακαλώ, κλέβοντας τον μέχρι πρότινος τίτλο. Σε αυτό το σημείο, μπορεί να εξακολουθείτε να σκέφτεστε πώς οι χορτοκοπτικές μηχανές έχουν ξεφύγει τελείως, ωστόσο, αυτό που έχει σημασία τώρα είναι το τριετές πλάνο της Honda το οποίο περιλαμβάνει έναν άλλο κινητήρα μοτοσυκλέτας 999cc που προέρχεται από τη μοτοσικλέτα Fireblade SP. Δεν είναι κινητήρας Corvette, αλλά οι 190 ίπποι του είναι αρκετοί για να απογειώσουν αυτή την τρελή δημιουργία.

Εάν ούτε αυτό δεν είναι αρκετό, υπάρχει μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή για τον καθορισμό ενός επίσημου ρεκόρ ταχύτητας Guinness σε μηχανή γκαζόν. Πρέπει ακόμη να λειτουργεί ως μηχανή γκαζόν, οπότε όσο τα χιλιόμετρα αυξάνονται με εντυπωσιακό τρόπο, ένα σετ λεπίδων από ανθρακονήματα θα κάνουν τη δουλειά από κάτω. Αυτό όμως δεν είναι το λιγότερο τρομακτικό. Έχετε τα κότσια να ανεβείτε σε αυτό το τρελό χλοοκοπτικό και να επιταχύνετε με αιχμηρές λεπίδες που κρέμονται κάτω από σας;