Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Honda θα προλαμβάνει τη συμφόρηση

Ελλάδα 10:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Honda θα προλαμβάνει τη συμφόρηση

ΝΕΑ

H Honda θα προλαμβάνει τη συμφόρηση

ΝΕΑ

Τον Μάιο θα αρχίσουν υπό πραγματικές συνθήκες οι δοκιμές μίας πρωτοποριακής τεχνολογίας που ανέπτυξε ο Ιάπωνας κατασκευαστής, με στόχο την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακής συμφόρησης. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα συστήματα που ενημερώνουν τον οδηγό για τις κυκλοφοριακές συνθήκες και τον συμβουλεύουν για τη γρηγορότερη διαδρομή, αυτό της Honda θα ανιχνεύει την πιθανότητα πρόκλησης κυκλοφοριακής συμφόρησης από τον τρόπο οδήγησης του οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα θα παρακολουθεί τις συνήθειες του οδηγού όσον αφορά την επιτάχυνση και την επιβράδυνση του οχήματος και θα αντιλαμβάνεται το πότε ο συγκεκριμένος τρόπος οδήγησης είναι πιθανό να προκαλέσει ανάσχεση της κυκλοφορίας. Στη συνέχεια το σύστημα της Honda θα ενημερώνει τον οδηγό ώστε είτε να ανεβάσει είτε να κατεβάσει ρυθμό.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για τις Επιστήμες και την Τεχνολογία του Πανεπιστημίου του Τόκιο, η Honda πραγματοποίησε δοκιμές οι οποίες έδειξαν ότι το σύστημα αύξησε την κίνηση των οχημάτων κατά 23% και ταυτόχρονα περιόρισε την κατανάλωση κατά 8%. Το σύστημα θα δοκιμαστεί από τον Μάιο στο οδικό δίκτυο της Ιταλίας και από τον Ιούλιο σε αυτό της Ινδονησίας, με στόχο να αποτελεί σε λίγα χρόνια μέρος του εξοπλισμού των μοντέλων Honda.[nggallery id=73]