Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ford εξελίσσει τον 1.0 Ecoboost

Ελλάδα 5:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ford εξελίσσει τον 1.0 Ecoboost

ΝΕΑ

H Ford εξελίσσει τον 1.0 Ecoboost

ΝΕΑ

Στο καθιερωμένο συνέδριο της Βιέννης η Ford ανακοίνωσε πως στοχεύει σε νέες βελτιώσεις για τον πολυβραβευμένο 1.0 Ecoboost που θα επιφέρουν έως 6% μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Οι ειδικοί της Ford έκαναν γνωστό πως ερευνούν και δοκιμάζουν νέες τεχνολογίες για τον εξαιρετικό τρικύλινδρο 1.0 Ecoboost που θα βελτιστοποιήσουν ακόμη περισσότερο την λειτουργία του με στόχο την μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπής ρύπων. Μια από αυτές τις τεχνολογίες είναι η προσωρινή απενεργοποίηση του ενός κυλίνδρου, μία τεχνολογία που έχουμε δει σε μικρά μοτέρ (όχι όμως σε τρικύλινδρο), όπως στους νέας γενιάς 1.4 TSI της VW. Επίσης, οι δοκιμές περιλαμβάνουν ένα νέο βολάν διπλής μάζας της Schaeffler με στόχο την μείωση των κραδασμών και του θορύβου.

Ο κινητήρας 1.0 Ecoboost είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής που έχει αποσπάσει τον τίτλο “Engine of the Year” για τρεις συνεχόμενες χρονιές, επιβεβαιώνοντας το προηγμένο τεχνολογικά μηχανικό σύνολο που συνδυάζει άμεσο ψεκασμό, υπερτροφοδότηση και μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων. Ο χιλιάρης Ecoboost αποδίδει 100, 125 ή 140 PS, ανάλογα με την έκδοση συνδυάζεται με μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια, ενώ τοποθετείται σε 10 διαφορετικά μοντέλα, από το μικρότερο Fiesta έως το μεγαλύτερο Mondeo.

Advertisement
Advertisement