Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ford «απελευθερώνει» τις EV πατέντες της

Ελλάδα 11:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Ford «απελευθερώνει» τις EV πατέντες της

ΝΕΑ

H Ford «απελευθερώνει» τις EV πατέντες της

ΝΕΑ

Η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε τα πλάνα της για να διαθέσει και σε άλλους τις πατέντες της με στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο δαιμόνιος CEO της Tesla Motors, ο Elon Musk, είχε ανακοινώσει πως η εταιρία του είναι σε θέση να μοιραστεί τις πατέντες της πάνω στην ηλεκτροκίνηση με τους ανταγωνιστές και με στόχο να μειώσουν το κατασκευαστικό κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Κάτι ανάλογο ανακοίνωσε και η Ford η οποία διαθέτει 650 άδειες ευρεσιτεχνίας, εκ των οποίων περισσότερες από 400 κατοχυρώθηκαν μέσα στο 2014.

Μάλιστα, η Ford λέει πως έχει σε εκκρεμότητα ακόμη 1.000 πατέντες σχετικά με διάφορες τεχνολογίες γύρω από την ηλεκτροκίνηση και αναζητά συνέργειες που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής. Ήδη η μπλε οβάλ εταιρία έχει προσλάβει επιπλέον 200 ειδικούς στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων που απασχολούνται στο Ντιτρόιτ. Το συμπέρασμα είναι πως οι εταιρίες δυσκολεύονται να εξελίξουν και να κατασκευάσουν προσιτά EV και με τέτοια τιμή πώλησης που να είναι ανταγωνιστικά με τα συμβατικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement