Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H DS φαντάζεται την Citroen SM του μέλλοντος

Ελλάδα 2:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H DS φαντάζεται την Citroen SM του μέλλοντος

ΝΕΑ

H DS φαντάζεται την Citroen SM του μέλλοντος

ΝΕΑ

Το σχεδιαστικό τμήμα της DS παρουσιάζει μερικές από τις ιδέες των δημιουργών του σχετικά με την σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής Citroen SM.

Advertisement
Advertisement

Η Citroen SM παρουσιάστηκε πριν πέντε περίπου δεκαετίες αποτελώντας το εντυπωσιακό και άκρως προηγμένο τεχνολογικά προϊόν της συνεργασία της Citroen με την Maseratti. Αυτό σημαίνει πως μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που συνδύαζε την γαλλική φινέτσα με έναν ιταλικό V6 κινητήρα. Παρά την σχετικά σύντομη καριέρα της η SM αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα εμβληματικά μοντέλα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι λοιπόν απόλυτα φυσιολογικό να βρεθεί στο στόχαστρο της DS η οποία ανέθεσε σε έξι δημιουργούς του σχεδιαστικού της τμήματος να καταθέσουν τις ιδέες τους για το πώς θα μπορούσε να δείχνει η SM του μέλλοντος.

Οι πρώτες δυο προτάσεις έχουν την υπογραφή των Romain Saquet και Geoffrey Rossillion οι οποίοι προσεγγίζουν το θέμα από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Η SM του Rossillion είναι περισσότερο παραδοσιακή καθώς αναπαράγει την γωνιώδη μάσκα που ήταν και ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του αυθεντικού μοντέλου. Το αυτοκίνητο έχει επίσης ένα πολύ μακρύ καπό και κομψές αλλά περιορισμένες γυάλινες επιφάνειες.

Advertisement
Advertisement

Η πρόταση του Saquet από την άλλη πλευρά είναι περισσότερο φουτουριστική καθώς σε αυτή κυριαρχούν οι έντονες ακμές και ένα αρκετά πιο σπορτίφ ύφος ενώ εδώ η σύνδεση με το πρωτότυπο μοντέλο έρχεται κυρίως από τους μερικώς καλυμμένους πίσω τροχούς. Η DS ανάρτησε τις δύο προτάσεις στις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας από το κοινό της να ψηφίσει την αγαπημένη του. Στο προσεχές διάστημα θα παρουσιαστούν και οι επόμενες τέσσερις προτάσεις ώστε τελικά το κοινό να βγάλει και τον νικητή.