Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Citroen γιορτάζει και μαθαίνει οδήγηση στα δεκάχρονα!

Ελλάδα 5:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Citroen γιορτάζει και μαθαίνει οδήγηση στα δεκάχρονα!

ΝΕΑ

H Citroen γιορτάζει και μαθαίνει οδήγηση στα δεκάχρονα!

ΝΕΑ

H Citroen κλείνει φέτος έναν αιώνα ζωής και το γιορτάζει ποικιλοτρόπως, ειδικά στην πατρίδα της την Γαλλία. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και το πρόγραμμα εκμάθησης οδήγησης “Young Driver by Citroen” με τις ηλικίες να ξεκινούν από τα 10 έτη.

Advertisement
Advertisement

 

Όσο πιο μικρά τόσο πιο καλά. Η Citroën συμφωνεί απόλυτα με αυτό και με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 100 της χρόνια “ανοίγεται” στα παιδιά με ηλικία 10 ετών και πάνω εφαρμόζοντας για πρώτη φορά στην Γαλλία το πρόγραμμα “Νέος Οδηγός από την Citroën”, στις 15 Ιουνίου.

Advertisement
Advertisement

Το πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη La Roche-sur-Yon στα δυτικά της Γαλλίας, εφαρμόζεται ήδη με εξαιρετική επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν εκπαιδευτεί 700.000 παιδιά!

Οι νεαροί οδηγοί του μέλλοντος εκπαιδεύονται με κατάλληλα τροποποιημένα Citroën C3 με διπλά πεντάλ, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, σε κλειστό περιβάλλον, έχοντας παράλληλα δίπλα τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Οι λόγοι για να ξεκινήσει η εκπαίδευση στην οδήγηση από τόσο νωρίς -κατά την γνώμη μας δεν είναι- είναι πολλοί. Απλά σκεφτείτε ότι σύμφωνα με την γαλλική εταιρία η εκμάθηση οδήγησης από αυτή την τρυφερή ηλικία μειώνει την πιθανότητα ατυχήματος, όταν πλέον τα παιδιά βγουν στους δρόμους ως ενήλικες, κατά 60% σε μέσο όρο, σε σχέση με εκείνους που έλαβαν εκπαίδευση σε μεγαλύτερη ηλικία.

Advertisement

Το μάθημα για τους μικρούς μαθητές διαρκεί 30 με 60 λεπτά και σε ένα χαλαρό περιβάλλον, όπου έχει τοποθετηθεί και σήμανση αλλά και φανάρια, μαθαίνουν τα βασικά, όπως το να ρυθμίζουν την θέση οδήγησης, να αλλάζουν ταχύτητες και να παρκάρουν. Ουσιαστικά η μόνη προϋπόθεση, πέρα από την μίνιμουμ ηλικία των 10 ετών είναι οι μαθητές να έχουν ύψος πάνω από 1,42 μέτρα. Θέλουμε και εμείς!

Advertisement