Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H BMW προμηθευτής της Karma Automotive

Ελλάδα 6:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BMW προμηθευτής της Karma Automotive

ΝΕΑ

H BMW προμηθευτής της Karma Automotive

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρία θα προμηθεύει την Karma με συστήματα πρόωσης συμπεριλαμβανομένων και μπαταριών υψηλής τάσης για υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Ευρέως γνωστή για το όμορφο Karma (αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία), η Fisker ήταν μία αμερικανική εταιρία παραγωγής ηλεκτροϋβριδικών αυτοκινήτων με μεγάλες φιλοδοξίες και ιδρύθηκε το 2007. Πριν από μερικά χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπη με την χρεωκοπία (το 2012 δεν κατασκεύασε ούτε ένα αυτοκίνητο, ενώ απέλυσε το περισσότερο προσωπικό της) και σίγουρα δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει απέναντι στις υποχρεώσεις, π.χ. όπως η Tesla που βρίσκεται υπό την κηδεμονία του δισεκατομμυριούχου Elon Musk.

Από τότε άλλαξε διάφορα χέρια με την ιδιοκτησία της Fisker να περνά το 2013 στον όμιλο που ανήκει στον Richard Li, τον γιο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ασία. Τελικά, κατέληξε στον κινεζικό όμιλο Wanxiang και μετονομάστηκε σε Karma Automotive και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή την φορά θα είναι καλύτερα αφού η BMW δεν θα έκανε συμφωνία αν δεν υπήρχε κάποια προοπτική. Από το νέο έτος θα μάθουμε και τα σχέδια για το νέο Karma και αν αυτό θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές, πέρα από την κινέζικη.

Advertisement
Advertisement