Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H BMW επενδύει στην ψηφιακή εποχή (video)

Ελλάδα 8:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BMW επενδύει στην ψηφιακή εποχή (video)

ΝΕΑ

H BMW επενδύει στην ψηφιακή εποχή (video)

ΝΕΑ

Η BMW σε συνεργασία με την Microsoft αναβαθμίζει τoν έξυπνο, ψηφιακό βοηθό Intelligent Personal Assistant, μέσω του οποίου οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν το όχημα και να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες και τις πληροφορίες του.

Advertisement
Advertisement

 

Χάρη στη σύνδεση με το Open Mobility Cloud της BMW που λειτουργεί με το λογισμικό Microsoft Azure και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI), οι δυνατότητες του ψηφιακού βοηθού αναβαθμίζονται συνεχώς. Οι τακτικές ενημερώσεις είτε μέσω smartphone ή στο αυτοκίνητο μέσω της λειτουργίας Remote Software Upgrade θα επεκτείνουν την προσφερόμενη γκάμα λειτουργιών και δυνατοτήτων, με εξατομικευμένες streaming υπηρεσίες.

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα, οι πελάτες της BMW θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού σε μία από τις εκθέσεις του επίσημου δικτύου της βαυαρικής φίρμας, απλά επικοινωνώντας μέσω του συστήματος IPA, που αναλαμβάνει να κλείσει το ραντεβού για σέρβις. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να ενημερώσει τα e-mail του και το προσωπικό του ημερολόγιο, χωρίς να χρειαστεί να διακόψει την οδήγησή του. Τόσο οι ομάδες ανάπτυξης δικτύου της BMW, όσο και αυτές της Microsoft εργάζονται πάνω σε νέες λύσεις, με στόχο τη δημιουργία ενός ψηφιακού βοηθού, με μεγαλύτερες δυνατότητες. Προς το παρόν το σύστημα Intelligent Personal Assistant μαθαίνει τις ρουτίνες τις και συνήθειες του οδηγού, που αξιοποιεί στη συνέχεια. Βοηθάει τον οδηγό, μαθαίνει τις προτιμήσεις του και είναι πλήρως κατατοπισμένο για τις επιθυμητές ρυθμίσεις π.χ. τη θέρμανση στο εσωτερικό της καμπίνας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Advertisement