Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Bentley σχεδιάζει το δικό της R8

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Bentley σχεδιάζει το δικό της R8

ΝΕΑ

H Bentley σχεδιάζει το δικό της R8

ΝΕΑ

H βρετανική φίρμα πιθανότατα έχει συμπεριλάβει στην ατζέντα της την παραγωγή ενός καυτού coupe που θα λανσαριστεί το 2017.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Οι φήμες για την παραγωγή ενός σπορ coupe μοντέλου με τα σήματα της Bentley αυξάνονται και επιβεβαιώνονται από τα γερμανικά περιοδικά αυτοκινήτου. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η Bentley είχε παρουσιάσει το 1999 στο σαλόνι της Γενεύης το πρωτότυπο Hunaudières (με W16 μοτέρ, ισχύ στα 632 PS, τελική στα 350 km/h) και όπως γίνεται αντιληπτό, η ύπαρξη ενός σπορ διθέσιου μοντέλου στην γκάμα της εταιρείας απασχολούσε πάντοτε τους Βρετανούς.

Ωστόσο, ένα χρόνο νωρίτερα, η εξαγορά της Lamborghini από τον όμιλο VW, ώθησε περισσότερο τους Γερμανούς προς την Audi και το R8. Αρκετά χρόνια μετά, φτάνοντας στο σήμερα και με την οικονομική κρίση σταδιακά να ξεπερνιέται, η Bentley θέλει να συνοδεύσει το πρώτο της SUV με ένα μετέπειτα νέο μοντέλο, που πιθανότητα θα βασίζεται στο νέο Audi R8 (ή στην Lamborghini Huracan, αν προτιμάτε).

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, η σπορ Bentley δεν θα εφοδιάζεται με V10 κινητήρα αλλά με W12, δίχως να αποκλείεται μία V8 turbo έκδοση ή μία V6 υβριδική. Όπως και να έχει, η καυτή Bentley θα παρουσιαστεί μετά το 2016 (δηλ. μετά το SUV), οπότε έχετε χρόνο για να ξεκινήσετε να αποταμιεύετε (φυσικά και αστειευόμαστε…).