Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Bentley EXP 100 GT και σε roadster έκδοση

Ελλάδα 19:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Bentley EXP 100 GT και σε roadster έκδοση

ΝΕΑ

H Bentley EXP 100 GT και σε roadster έκδοση

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πηγές μέσα από τη Bentley, το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner ετοιμάζει μία νέα έκδοση που θα βασίζεται στο πρωτότυπο EXP 100 GT.

Advertisement
Advertisement

 

Βρετανικά μέσα αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα αποτελέσει, μετά το 2002, το πρώτο εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από την Mulliner όχημα. Τελευταίο δημιούργημα του εν λόγω τμήματος ήταν η λιμουζίνα Grand Limousine που εξυπηρετούσε τις μεταφορικές ανάγκες της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ.

Οι πληροφορίες σχετικά με τη νέα φουτουριστική Bentley είναι λίγες, έως ελάχιστες, ενώ ακόμα και δεν έχει ανακοινωθεί το εάν θα μπει στην παραγωγή. Πάντως, εάν όλα κυλίσουν θετικά, το βρετανικό supercar αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2021. Αυτό που θα το κάνει να ξεχωρίζει, πάντα σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στην Μ. Βρετανία, είναι ότι σχεδιαστικά θα ακολουθεί το μοτίβο ενός διθέσιου, ανοιχτού μοντέλου, τύπου «Barchetta». Η εξωτερική σχεδίαση θα ακολουθεί την αντίστοιχη της EXP 100 GT και συνοδεύεται από αρκετά ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ η έξυπνη τεχνολογία θα επεκτείνεται και στο εσωτερικό, όπως για παράδειγμα στα καθίσματα που διαθέτουν βιομετρικούς αισθητήρες ώστε να προσαρμόζονται στον σωματότυπο κάθε οδηγού. Κάτω από το αμάξωμα, οι τεχνικοί της εταιρείας από το Crewe θα αναμένεται να τοποθετήσουν όχι κάποιο ηλεκτρικό μοτέρ, αλλά πιθανότατα το θερμικό σύνολο W12 των 6,0 λίτρων, με απόδοση πάνω από 630 ίππους και 900 Nm ροπής. Σε ότι αφορά τα νούμερα της παραγωγής, ίσως να περιοριστεί στα 12 κομμάτια, με την τιμή βέβαια να ξεπερνά τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement
Advertisement