Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Audi θέλει V10 για το επόμενο R8

Ελλάδα 4:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Audi θέλει V10 για το επόμενο R8

ΝΕΑ

H Audi θέλει V10 για το επόμενο R8

ΝΕΑ

Για την επόμενη γενιά του supercar της Audi, για το R8, η προτίμηση του κοινού αλλά και η διάθεση της εταιρείας συμπίπτουν στο ότι πρέπει να έχει βενζινοκινητήρα V10.

Advertisement
Advertisement

 

Σε λίγες μέρες στο Goodwood, θα εμφανιστεί το αγωνιστικό GT2 R8 που αποτελεί την πλέον «αγριεμένη» έκδοση του Audi R8. Με αφορμή την παρουσία του αγωνιστικού μοντέλου εκεί, από την Audi Sport προκύπτει πως η διάθεσή του τμήματος αλλά και η προτίμηση του κοινού, παρουσιάζουν σύγκλιση στο ότι πρέπει να παραμείνει στη γκάμα του μοντέλου μια έκδοση με κινητήρα V10. Καθώς πολύς λόγος έχει γίνει για το αν το επόμενο R8 θα έχει άλλη έκδοση πλην της ηλεκτρικής, ο Oliver Hoffmann σε συνέντευξή του τόνισε πως «υπάρχει έντονη διάθεση από όλους στο τμήμα Audi Sport να δουν την επόμενη γενιά του R8 με τον ατμοσφαιρικό V10».

Advertisement
Advertisement

Οι κανονισμοί για τους ρύπους όμως, που κάθε χρόνο γίνονται ολοένα και πιο αυστηροί, οδηγούν την Audi όπως και όλους τους «μεγάλους παίκτες» στην αυτοκινητοβιομηχανία, στο να παρουσιάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να θεωρούν πως εκεί κρύβεται το μέλλον της αυτοκίνησης. Ο V10 θεωρείται το συγκριτικό πλεονέκτημα του Audi στην κατηγορία των sport αυτοκινήτων και ως τέτοιο, είναι πολύ σημαντικό να μείνει έστω και ως επιλογή, στη διάθεση των υποψηφίων αγοραστών της τρίτης γενιάς του R8.