Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Audi θα υβριδοποιήσει όλα τα RS!

Ελλάδα 13:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Audi θα υβριδοποιήσει όλα τα RS!

ΝΕΑ

H Audi θα υβριδοποιήσει όλα τα RS!

ΝΕΑ

Μέχρι το 2020 η γερμανική φίρμα θα έχει υβριδοποιήσει όλες τις RS εκδόσεις των μοντέλων της, σύμφωνα με το motoring.com.au.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Ο μέσος όρος των 90 g CO2/km που προβλέπει η E.E. από το 2021 τρομάζει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων που θα επιδιώξουν στα επόμενα χρόνια να περικόψουν και το παραμικρό γραμμάριο εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι, ακόμη και οι πανίσχυρες εκδόσεις RS θα υβριδοποιηθούν ώστε να μην επιβαρύνουν τον μέσο όρο εκπομπής του στόλου της εταιρίας, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Heinz Hollerweger, επικεφαλής στο τμήμα Quattro της Audi.

Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες εικάζουμε πως θα δούμε ηλεκτρικό turbo, όπως αυτό που τοποθετείται στους πρωτότυπους κινητήρες του RS5 TDI Concept που είχαμε οδηγήσει πριν από μερικές εβδομάδες στην Σουηδία. Επίσης, ο Hollerweger δεν παρέλειψε να πει πως εξετάζουν την υβριδοποίηση με προσθήκη κλασικού ηλεκτροκινητήρα αλλά και υπερπυκνωτή (αντί για μπαταρίες. Επίσης, επιβεβαίωσε πως το επόμενο RS4 θα έχει turbo V6 κινητήρα, αντί για του μεγαλύτερο σε κυβικά V8.

Advertisement
Advertisement