Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Audi φέρνει το 5G στο “σπίτι” της, στο Ingolstadt

Ελλάδα 12:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Audi φέρνει το 5G στο “σπίτι” της, στο Ingolstadt

ΝΕΑ

H Audi φέρνει το 5G στο “σπίτι” της, στο Ingolstadt

ΝΕΑ

Η πόλη του Ingolstadt που αποτελεί την έδρα της Audi θα αποτελέσει σύντομα μια από τς πρώτες πόλεις με δίκτυο 5G σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας και της συμφωνίας της με το δήμο αλλά και την Deutsche Telekom.

Advertisement
Advertisement

 

Συγκεκριμένα οι τρεις πλευρές (η Audi μέσω της θυγατρικής της Audi Electronics Venture GmbH -AEV) έφτασαν σε συμφωνία για την δοκιμή και εξέλιξη δικτύου 5G στο Ingolstadt, το οποίο θα φέρει παράλληλα και τις νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας στα αυτοκίνητα αλλά και στις υπόλοιπες λύσεις κινητικότητας που όλοι περιμένουν.

Advertisement
Advertisement

Μια από τις εφαρμογές με μεγάλα οφέλη στην ασφάλεια των χρηστών των δρόμων και κατ’ επέκταση των υπόλοιπων κατοίκων του Ingolstadt είναι η διασύνδεση των φαναριών που θα μπορούν να ανταλλάξουν μεταξύ τους, αλλά και με οχήματα και λοιπούς χρήστες της τεχνολογίας, ανώνυμα δεδομένα για τις συνθήκες κυκλοφορίας που επικρατούν στους δρόμους μέσω του δικτύου τεχνολογίας 5G.

Αυτό θα επιτρέψει στους οδηγούς ή στα αυτοκίνητά τους -όταν η αυτοματοποιημένη οδήγηση μπει για τα καλά στις ζωές τους- να “βλέπουν” πιο γρήγορα ξαφνικές αλλαγές στο δρόμο και να μπορούν έτσι να αντιδράσουν πιο σωστά στον ανάλογο χρόνο. Στο δίκτυο 5G αναμένεται να “ενσωματωθούν” σε πραγματικό χρόνο οι πεζοί αλλά και οι ποδηλάτες που έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο συμβατό με τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Advertisement

Το δίκτυο 5G, χάρη στις μεγαλύτερες ταχύτητες που χρησιμοποιεί για την αποστολή και λήψη δεδομένων αλλά και στον σημαντικά μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών που μπορεί να διαχειριστεί, μπορεί επίσης να βοηθήσει και με άλλους τρόπους τους οδηγούς. Για παράδειγμα μπορεί να βοηθήσει να βρει κανείς ευκολότερα θέση πάρκινγκ με τις πληροφορίες να παρουσιάζονται στους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο ενώ μπορεί και να ενημερώνει τους οδηγούς για το πότε θα ανάψουν πράσινο τα φανάρια που βρίσκονται μπροστά τους ώστε αυτοί να ρυθμίζουν ανάλογα την ταχύτητά τους. Η να το κάνει για αυτούς το αυτοκίνητό τους.

Ο δήμος του Ingolstadt θα υποστηρίξει ενεργά την εγκατάσταση και την εξέλιξη των υποδομών που χρειάζεται ένα δίκτυο 5G ώστε να γίνει πραγματικότητα η επικοινωνία μεταξύ αυτών και οχημάτων και λοιπών χρηστών (Vehicle to Inftrastructure).

Advertisement

Το τοπικό δίκτυο και οι υποδομές θα μπορούν να είναι ανοιχτές προς αξιοποίηση και από άλλες εταιρίες αλλά και από τα ΜΜΜ της πόλης. Η πιλοτική φάση της εφαρμογής του δικτύου θα ξεκινήσει το 2020 με τις τρεις πλευρές να φροντίζουν παράλληλα για την ενημέρωση του κοινού. Ο γερμανικός δήμος έχει δώσει την έγκρισή για την εγκατάσταση του δικτύου ήδη από τον περασμένο Ιούλιο.