Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Audi δοκιμάζει το SQ2

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Audi δοκιμάζει το SQ2

ΝΕΑ

H Audi δοκιμάζει το SQ2

ΝΕΑ

Το μικρότερο μοντέλο της γκάμας των crossover της Audi, το γνωστό μας Q2, αναμένεται να παρουσιαστεί στην ισχυρότερη έκδοσή του, που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει τον κωδικό SQ2. Το συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκεται ήδη στις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης, τόσο σε δημόσιους δρόμους, όσο και σε περιβάλλον πίστας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το εργοστάσιο, το Audi SQ2 θα εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο  δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, όμοιο με αυτόν του S3 Sportback, με την ισχύ του να περιορίζεται κάτω από τους 300 PS.

Audi-SQ2-prototype-2-chariatis-530

Λόγω των κόμπακτ διαστάσεων και των επιδόσεων του, το SQ2 μπαίνει κατευθείαν απέναντι στο VW T-Roc R, το οποίο θα κινείται από τον γνωστό 2.0 TSI κινητήρα, ενώ η ισχύς του θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Advertisement

Όπως φαίνεται και από τις πρώτες φωτογραφίες, το Audi SQ2 θα διαθέτει ένα πιο «άγριο» body kit με φουσκωμένους θόλους, μεγαλύτερους τροχούς, τετραπλές απολήξεις και πληθώρα αεροδυναμικών βοηθημάτων. Πάντως και σύμφωνα με επίσημες διαρροές, το SQ2 δεν θα αποτελέσει την κορυφαία έκδοση της γκάμας, καθώς υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες η γερμανική φίρμα να παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια την έκδοση RSQ2.

Audi-SQ2-prototype-4-chariatis-640

Advertisement

Πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη δεν έχουν ανακοινωθεί, αν και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα φορά τον 5κύλινδρο κινητήρα των 2,5 λίτρων, γνωστός μας από το RS3.