Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Apple κάρφωσε την VW και η ΕΕ της έβαλε το πρόστιμο μαμούθ…

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Apple κάρφωσε την VW και η ΕΕ της έβαλε το πρόστιμο μαμούθ…

ΝΕΑ

H Apple κάρφωσε την VW και η ΕΕ της έβαλε το πρόστιμο μαμούθ…

ΝΕΑ

Πριν περίπου ένα χρόνο, ο συντάκτης μας Τάκης Τρακουσέλλης είχε αποκαλύψει του ηχηρούς… ψιθύρους που ακούγονταν για την υπόθεση του σκανδάλου με τους πετρελαιοκινητήρες των αυτοκινήτων του γκρουπ της Volkswagen και το παράτυπο λογισμικό.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε: «Οι ψίθυροι γίνονται όλο και πιο έντονοι, με τους Γερμανούς -ανεπίσημα βέβαια- να ψάχνουν το… καρφί, που αποκάλυψε το σκάνδαλο με το λογισμικό που μείωνε τους ρύπους, κατα τη διάρκεια των ελέγχων που έκαναν οι Αμερικανοί.

Σημειώστε δε, πως παρόλο που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φαίνεται να γνώριζαν τουλάχιστον μία διετία ότι υπήρχε θέμα με τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου σε κινητήρα της VW (όπως μπορεί να υπάρχει και με άλλους κατασκευαστές) η αποκάλυψη έγινε λίγους μήνες πριν η Γερμανική εταιρεία αντικαταστήσει τον συγκεκριμένο κινητήρα με έναν σύννομο με τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων. Παράλληλα, κρατήστε, πως το Γερμανικό γκρουπ φέτος κατατροπώνει εμπορικά τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ακόμα και στη νευραλγική αγορά των ΗΠΑ.

Οι γνωρίζοντες τα του αυτοκινήτου ξέρουν οτι το αύριο της Αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν είναι ούτε η GM, ούτε οι Chrysler, Ford. Άλλωστε είναι εμφανές που οι συγκεκριμένες εταιρείες τα δίνουν όλα στην Ευρώπη. Το δυνατό χαρτί των Αμερικανών στην μεγάλη αγορά της αυτοκίνησης θα είναι η Apple.».

Advertisement
Advertisement

Και κατέληγε το άρθρο του Τάκης Τρακουσέλλη: «Οι ψίθυροι λοιπόν, που ακούγονται τελευταία ιδιαίτερα έντονα, στους διαδρόμους του αρχηγείου της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ δεν είναι τυχαίοι, ενώ με αγωνία αναμένεται και η δεδομένη απάντηση στην Αμερικανική επίθεση, ίσως και με αντίστοιχο, κάτω από τη ζώνη, χτύπημα…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Πριν λίγες ημέρες ήρθε το πρόστιμο μαμούθ των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επίτροπο Μαργκρέτε Βεστάγκερ.
Οι ίδιοι ψίθυροι λοιπόν επανέρχονται αναφέροντας ότι το χτύπημα απάντηση της Γερμανίας (μέσω της ΕΕ) είναι αυτό… και έπεται συνέχεια στον ΑμερικανικοΕυρωπαϊκό πόλεμο…

Advertisement