Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Alfa Romeo αναβιώνει την GTV ως την κουπέ έκδοση της Giulia

Ελλάδα 21:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Alfa Romeo αναβιώνει την GTV ως την κουπέ έκδοση της Giulia

ΝΕΑ

H Alfa Romeo αναβιώνει την GTV ως την κουπέ έκδοση της Giulia

ΝΕΑ

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους της Alfa Romeo καθώς το πενταετές πλάνο που ανακοίνωσε ο CEO του ομίλου FCA, Sergio Marchione περιλαμβάνει νέα και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα μοντέλα για την ιταλική φίρμα, μεταξύ των οποίων και μια νέα GTV.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η περεταίρω πρόοδος και ανάπτυξη της Alfa Romeo φαίνεται πως αποτελεί μια από τις βασικές μέριμνες της διοίκησης του ομίλου. Μεταξύ των νέων μοντέλων που ανακοινώθηκαν στο πλάνο της επόμενης πενταετίας, αυτά των 8C και GTV αναμένεται να ενισχύσουν περεταίρω το δυναμικό προφίλ της εταιρίας.

nuova-alfa-romeo-gtv-il-rendering456787654harpi530

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σίγουρες πληροφορίες παρά μόνο εικασίες όπως η σχεδιαστική απεικόνιση της GTV που φιλοξενήθηκε στον ιστότοπο Motor1 και η οποία πρακτικά δείχνει μια κουπέ έκδοση της Giulia. Σύμφωνα και με τα ελάχιστα δεδομένα που παρουσιάστηκαν κατά την ανακοίνωση του πενταετούς πλάνου η GTV θα έχει κατανομή βάρους 50:50, το σύστημα τετρακίνησης Q4 αλλά και με δυνατότητα μετάδοσης της ισχύος μόνο στους πίσω τροχούς, ενώ η πιο δυνατή έκδοση QV θα έχει 600 ίππους χάρη στην υιοθέτηση του υβριδικού συστήματος E-Boost που θα είναι δανεισμένο από την Ferrari.

Advertisement
Advertisement

nuova-alfa-romeo-gtv-il-rendering456787654harpi640

Η επιστροφή του ονόματος GTV αποτελεί σίγουρα ένα πολύ σημαντικό νέο για την Alfa Romeo και τους φίλους της. Το όνομα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1965 συνοδεύοντας την κουπέ, τετραθέσια έκδοση της Giulia GT όμως η GTV απέκτησε πολλούς φανατικούς φίλους ως η κουπέ Alfetta GT και έχτισε τον θρύλο της τη δεκαετία του ’80 κυρίως με την έκδοση GTV6, με τον εξακύλινδρο κινητήρα των 160 ίππων. Η νέα γενιά της GTV παρουσιάστηκε το 1995 με ένα αρκετά διαφορετικό και φουτουριστικό σχεδιασμό που έφερε την υπογραφή του Francesco Puma και του οίκου Pininfarina. Η παραγωγή της συνεχίστηκε για σχεδόν μια δεκαετία αφήνοντας μέχρι σήμερα ένα κενό που καλείται να καλύψει η νέα και πολλά υποσχόμενη γενιά.

nuova-alfa-romeo-gtv-il-rendering456787654harpi640_1