Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H αεροδυναμική της Ferrari F8 Tributo (video)

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H αεροδυναμική της Ferrari F8 Tributo (video)

ΝΕΑ

H αεροδυναμική της Ferrari F8 Tributo (video)

ΝΕΑ

H F8 Tributo είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα δημιουργήματα του Μαρανέλο και η Ferrari δημιούργησε ένα ακόμα εντυπωσιακό video για να το επιβεβαιώσει!

Advertisement
Advertisement

Αυτό επικεντρώνεται στις αεροδυναμικές αρετές του ιταλικού μοντέλου που αποτελεί φόρο τιμής στις κλασσικές berlinetta δύο θέσεων με σήμα το αλογάκι.

Πως λοιπόν καταφέρνει η Ferrari να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του πιο ισχυρού V8 κινητήρα που έχει δημιουργήσει ποτέ; Εκμεταλλευόμενη την άφθονη τεχνογνωσία που απέκτησε από τις αγωνιστικές της δραστηριότητες!

Αρχής γενομένης από το S-Duct, μια λύση που είδαμε στην 488 Pista και «γεννήθηκε» στις πίστες της Formula 1. Παράγει τόσο κάθε φορτίο που εξασφαλίζει το 15% της αύξησης παραγωγής κάθετης δύναμης σε σχέση με την 488 GTB.

Advertisement
Advertisement

Όμως οι υπερσύγχρονες αεροδυναμικές λύσεις που ενσωματώνονται στο αμάξωμα του αυτοκινήτου δεν περιορίζονται εκεί. Ανάλογο αποτέλεσμα έχει το μεγαλύτερο και με μεγαλύτερη κλίση πίσω σπόιλερ, που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μειώνει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την οπισθέλκουσα.

προέρχονται από την 488 Pista και έχουν εξελιχθεί. Σχεδιασμένη από το Ferrari Styling Center, η F8 Tributo είναι ουσιαστικά μια γέφυρα σε μια νέα σχεδιαστική γλώσσα που θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στα βασικά χαρακτηριστικά της Ferrari για εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση.

Το σχεδόν επίπεδο πάτωμα, με τον εμπρός διαχύτη βοηθούν σημαντικά την αεροδυναμική απόδοση αλλά και την ψύξη των φρένων ενώ ο θηριώδης πίσω διαχύτης με τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα συνεισφέρει στην απόλυτη απόδοση τόσο στις ευθείες όσο και στις στροφές.

Advertisement

Και διάφορες ακόμα λύσεις που καθιστούν την F8 Tributo… «πολεμική μηχανή»! Περισσότερα, πατώντας play…

Advertisement