Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το νέο GT-R λύνει τα δεσμά του

Ελλάδα 1:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Το νέο GT-R λύνει τα δεσμά του

ΝΕΑ

Video: Το νέο GT-R λύνει τα δεσμά του

ΝΕΑ

Δύο μήνες αφότου παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, το ανανεωμένο GT-R είναι διαθέσιμο προς παραγγελία σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Ο «φονέας» των πανάκριβων supercars από τη Nissan έχει δεχτεί επεμβάσεις στα μηχανικά μέρη, αλλαγές στην εμφάνισή του, ενώ παράλληλα παρουσιάζει ποιοτικότερο και πρακτικότερο εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο V6 των 3,8 lt. αποδίδει πλέον 570 ίππους (+20 PS) και 64,6 kgm ροπής, η οποία περνά σε όλους τους τροχούς (η κατανομή είναι από 0/100 υπό φυσιολογικές συνθήκες, έως 50/50). Η αύξηση της ισχύος έχει επιτευχθεί μέσω αλλαγών στο χρονισμό ανάφλεξης και τα turbo. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στο ανανεωμένο GT-R η απόκριση του κινητήρα έχει βελτιωθεί στις μεσαίες και υψηλές στροφές (άνω των 3.200 rpm).

Advertisement
Advertisement

Το 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη υπόσχεται πιο ομαλές αλλαγές σχέσεων και παράγει λιγότερο θόρυβο, ενώ οι επεμβάσεις στις αναρτήσεις στοχεύουν σε πιο σταθερή συμπεριφορά στις στροφές και τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Η Nissan δεν ανακοίνωσε πάντως αλλαγή στο 0-100, που παραμένει προφανώς στα 2,7 sec.