Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γρήγορο Re(ar)styling με 530 ίππους για το Audi RS 5 από τον ABT

Ελλάδα 5:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γρήγορο Re(ar)styling με 530 ίππους για το Audi RS 5 από τον ABT

ΝΕΑ

Γρήγορο Re(ar)styling με 530 ίππους για το Audi RS 5 από τον ABT

ΝΕΑ

Οι περισσότεροι οδηγοί μάλλον βλέπουν μόνο το πίσω μέρος του Audi RS 5. Αυτός είναι ένας καλός λόγος για την ABT Sportsline, να αλλάξει εμφανισιακά στο συγκεκριμένο σημείο το γρήγορο μοντέλο της Audi.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Μην περιμένετε πως ο Γερμανικός οίκος βελτιώσεων ABT περιορίστηκε στις αλλαγές στην εμφάνιση και άφησε απείραχτο το μοτέρ του Audi, καθώς η αύξηση της απόδοσης είναι επίσης διαθέσιμη. Έτσι το δυναμικό coupé μπορεί να δείξει… τα οπίσθια του ακόμα και σε πιο γρήγορα αυτοκίνητα. Το Audi RS5 έφτασε τους 530 ίππους (από 450 ίππους μια εντυπωσιακή αύξηση 18%) .

Advertisement
Advertisement

Ο πίσω προφυλακτήρας έχει αλλάξει αρκετά (είναι κατασκευασμένος από carbon) και προσφέρει εντυπωσιακή εμφάνιση με ευδιάκριτα τα σπορ (τέσσερα) τελικά των εξατμίσεων. Η πίσω αεροτομή, ABT, με ορατά τα ανθρακονήματα είναι ένα με το καπό του πορτμπαγκάζ σαν φυσικό τελείωμα, αλλά το οπτικό χτύπημα έρχεται… κάτω από την ζώνη.

Εδώ, η ABT Sportsline έχει τοποθετήσει σε εμφανές σημείο (συνήθως είναι κρυμμένα) τα τέσσερα τελικά της εξάτμισης (δύο σε κάθε πλευρά). Τα σημεία που φαίνονται έχουν γυαλισμένο ανθρακόνημα, που δίνει μια επιθετική εμφάνιση και έχουν διάμετρο 102 χιλιοστά. Αυτό που δεν φαίνεται είναι ο… ήχος που παράγουν όταν ο V6 biturbo ανεβάζει στροφές.
Για την αύξηση της απόδοσης (κατά 80 ίππους) του RS5 ABT, ο οίκος βελτιώσεων από την Βαυαρία προσθέτει δικά του πράγματα στον κινητήρα όπως: Το ABT Engine Control (AEC), το ABT σύστημα ψύξης, την ABT εξάτμιση και την εισαγωγή αέρα ABT.

ABTRS5Rear1

Advertisement

Τα παραπάνω αυξάνουν επίσης τη μέγιστη ροπή από 600 σε 690 Nm. Για να προσφέρει την μέγιστη αξιοπιστία, η γερμανική εταιρεία χρησιμοποιεί υλικά υψηλής ποιότητας και κάνει εκτεταμένες δοκιμές για τις αναβαθμίσεις στα μοντέλα. Επιπλέον οι οποιεσδήποτε αλλαγές διατηρούν, όλα τα εργοστασιακά μέτρα προστασίας του κινητήρα.

Μάλιστα η ABT Sportsline προχωρά ακόμα περισσότερο και προσφέρει μαζί, με την αύξηση της ισχύος, έξτρα εγγύηση έως και 36 μήνες σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Hans-Jürgen Abt.

Advertisement

ABTRS5Rear2

Αν θέλετε την γνώμη μας εμείς στο newsauto.gr, μετά από σύσκεψη, αποφασίσαμε πως σε άσπρο το RS5 ABT είναι πιο όμορφο.

ABTRS5Rear3

Advertisement