Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γρήγορα είναι. Ασφαλή είναι; (vid)

Ελλάδα 8:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γρήγορα είναι. Ασφαλή είναι; (vid)

ΝΕΑ

Γρήγορα είναι. Ασφαλή είναι; (vid)

ΝΕΑ

Σπάνια βλέπουμε αυτοκίνητα επιδόσεων να περνούν από δοκιμές πρόσκρουσης των ανεξάρτητων οργανισμών, καθώς αντιστοιχούν σε ένα μικρό μερίδιο της αγοράς. Όμως ο αμερικάνικος οργανισμός IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), αντίστοιχος του δικού μας Euro NCAP, υπέβαλε τα τρία πιο γνωστά muscle cars που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Τα αποτελέσματα για τα Chevrolet Camaro, Dodge Challenger και Ford Mustang δεν ήταν ικανοποιητικά, καθώς κανένα εκ των τριών δεν κέρδισε τη διάκριση «Top Safety Pick». Περισσότερο πλησίασε η Mustang, η Camaro δεν εφοδιάζεται με σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, ενώ το Challenger είχε τη χειρότερη αξιολόγηση, όπως μπορείτε να δείτε και στο video.

Στη μετωπική πρόσκρουση, οι Αμερικάνοι πραγματοποιούν και ένα πιο απαιτητικό τεστ για την παθητική ασφάλεια των αυτοκινήτων. Ονομάζεται «Small overlap barrier» και προσομοιάζει πρόσκρουση σε δέντρο ή κολώνα. Το όχημα πέφτει στο σταθερό εμπόδιο (με ταχύτητα 64,4 km/h) μόνο με το 1/4 της μετωπικής του επιφάνειας, κάτι που σημαίνει ότι μικρότερο μέρος του αμαξώματος απορροφά την ενέργεια της σύγκρουσης.

Advertisement
Advertisement

Πατήστε Play στο video για να δείτε ότι στην περίπτωση του Dodge το αριστερό πόδι του ανδρείκελου εγκλωβίστηκε και χρειάστηκε να το αφαιρέσουν. Αυτό σημαίνει ότι σε πραγματικές συνθήκες ο τραυματισμός θα ήταν ιδιαίτερα σοβαρός.