Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Google και Fiat-Chrysler μαζί στην αυτόνομη οδήγηση!

Ελλάδα 23:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Google και Fiat-Chrysler μαζί στην αυτόνομη οδήγηση!

ΝΕΑ

Google και Fiat-Chrysler μαζί στην αυτόνομη οδήγηση!

ΝΕΑ

Ο ισχυρός άνδρας του ιταλοαμερικανικού ομίλου, Sergio Marchionne, βρήκε το σύμμαχο που αναζητούσε στην αυτόνομη οδήγηση, το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τον κολοσσό στον τομέα της τεχνολογίας, την Google.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η αμερικάνικη εταιρεία εξελίσσει την αυτόνομη οδήγηση από το 2009, χρησιμοποιώντας αρχικά το Toyota Prius. Στη συνέχεια «πέρασε» στο υβριδικό Lexus RX και το 2014 παρουσίασε το δικό της πρωτότυπο, ένα διθέσιο φουτουριστικό όχημα, σχεδιασμένο εξαρχής για να είναι πλήρως αυτόνομο. Πλέον, οι μηχανολόγοι της Google θα συνεργαστούν με αυτούς της FCA για να ενσωματώσουν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης στο υβριδικό πολυμορφικό Chrysler Pacifica.

Οι δοκιμές θα αρχίσουν εντός του 2016, αρχικά σε πίστα δοκιμών της Google στην Καλιφόρνια, και στη συνέχεια σε δημόσιους δρόμους. Η FCA θα αναλάβει τη σχεδίαση και κατασκευή 100 Pacifica, ειδικά για τους σκοπούς του εγχειρήματος. Στη συνέχεια η Google θα τοποθετήσει τους αισθητήρες, τους υπολογιστές και το λογισμικό ώστε να αρχίσουν οι δοκιμές. Ομάδες μηχανολόγων των δύο εταιρειών θα εγκατασταθούν σε ειδικό χώρο στο νοτιοανατολικό Μίσιγκαν.

Advertisement
Advertisement

Με αυτόν τον τρόπο ο όμιλος Fiat Chrysler ελπίζει ότι θα καλύψει την απόσταση που την χωρίζει από τις Mercedes, Volvo, Audi, Ford, Nissan, Toyota κ.α. στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Από την πλευρά της, η Google θα έχει ένα πραγματικό όχημα ως «πλατφόρμα» εξέλιξης της τεχνολογίας.

«Η συνεργασία με την Google μας δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνουμε το ρυθμό καινοτομιών στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η εμπειρία που θα αποκομίσουν και οι δύο εταιρείες θα αποβεί μελλοντικά προς όφελος των καταναλωτών», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της FCA, Sergio Marchionne.

Χαμόγελα για τον "πουλοβεράκια" Marchionne και τον εγγονό του Gianni Agnelli και Πρόεδρο της FCA, John Elkann.

Χαμόγελα για τον “πουλοβεράκια” Marchionne και τον εγγονό του Gianni Agnelli και Πρόεδρο της FCA, John Elkann.