Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γλυπτά-φόρος τιμής στην Lamborghini

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γλυπτά-φόρος τιμής στην Lamborghini

ΝΕΑ

Γλυπτά-φόρος τιμής στην Lamborghini

ΝΕΑ

Όσοι θα εισέρχονται από το φθινόπωρο του 2017 στην Σαντ’Άγκατα Μπολονιέζε, την έδρα της Lamborghini, θα αντικρίζουν δύο μνημεία με σημείο αναφοράς τη θρυλική ιταλική μάρκα. Η Lamborghini ανακοίνωσε το νικητή του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει, ο οποίος δεν είναι ένας αλλά δύο! Κάτι που αποφάσισε ομόφωνα η κριτική επιτροπή λόγω του υψηλού επιπέδου των συμμετοχών.

Advertisement
Advertisement

Νικητές αναδείχθηκαν δύο ιταλικά στούντιο, το ACQ και το 0.9. Και οι δύο νικητές θα λάβουν ως βραβείο το ποσό των 12.000 ευρώ. Περισσότερα από 500 σχέδια κατατέθηκαν στην κριτική επιτροπή, το 25% εκ των οποίων προέρχονται από την Ιταλία, ενώ ακολουθούν σε αριθμό Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Ωκεανία και Αφρική.

Η πρόταση του ACQ Studio από το Λιβόρνο είναι ένα μινιμαλιστικό γλυπτό με έντονες ακμές, το οποίο εκτοξεύεται προς τον ουρανό και με το χρυσό του χρώμα αντιπροσωπεύει την ασπίδα στο σήμα της Lamborghini. Η ομάδα σχεδιαστών του 0.9 (με προέλευση το Μιλάνο αλλά έδρα πλέον το Λονδίνο) δίνει έμφαση στην ταχύτητα και το δυναμισμό, κύρια χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου της ιταλικής μάρκας. Το γλυπτό απεικονίζει τη σιλουέτα ενός supercar της Lamborghini, κομμένη σε μεταλλικά τμήματα. Η όψη εξαρτάται από την οπτική γωνία.

lamborghini-Road-Monument-Competition-2

Advertisement
Advertisement

lamborghini-Road-Monument-Competition-3