Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γυρνάει την πλάτη στους diesel η Audi Sport

Ελλάδα 1:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γυρνάει την πλάτη στους diesel η Audi Sport

ΝΕΑ

Γυρνάει την πλάτη στους diesel η Audi Sport

ΝΕΑ

Το debate σχετικά με το μέλλον των πετρελαιοκινητήρων να συνεχίζεται, όμως οι ισχυρές προσωπικότητες του κόσμου της αυτοκίνησης που σιγά-σιγά αρχίζουν να παίρνουν αποστάσεις από αυτούς, ολοένα και πληθύνονται.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ο επικεφαλής της Audi Sport (και πρώην της Lamborghini) Stephan Winkelmann που ξεκαθάρισε πως για το δικό του τμήμα, το επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται αλλού. Και εξήγησε το γιατί…

«Υπάρχουν πολλές χώρες όπου οι diesel κινητήρες δεν έχουν τη μερίδα του λέοντος στην αγορά. Όπως για παράδειγμα στη Βόρεια Αμερική ή την Ασία. Άρα δεν μας βοηθά το να έχουμε μόνο ένα όχημα, με μία διαθέσιμη επιλογή κινητήρα. Χρειαζόμαστε περισσότερα παγκόσμια αυτοκίνητα καθώς τα budget πλέον είναι περιορισμένα και έτσι οι diesel δεν μπορούν να είναι προτεραιότητα. Όχι δική μας προτεραιότητα», είπε στο Motoring ο Γερμανός μάνατζερ.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια αυτό δεν αφορά στο σήμερα αλλά στο αύριο, καθώς ακόμα στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας, ακόμα και στα μοντέλα της Audi Sport, υπάρχουν diesel κινητήρες. Όμως μετά το σκάνδαλο ρύπων που τόσο πολύ έχει πληγώσει το VW Group, είναι εύλογη η στροφή προς άλλες τεχνολογίες.