Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί αυτοκίνητα σαν του Τζώρτζη Μονογυιού γίνονται στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά; (+video)

Ελλάδα 4:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί αυτοκίνητα σαν του Τζώρτζη Μονογυιού γίνονται στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά; (+video)

ΝΕΑ

Γιατί αυτοκίνητα σαν του Τζώρτζη Μονογυιού γίνονται στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά; (+video)

ΝΕΑ

Τα πανάκριβα supercars έχουν μία αχίλλειο πτέρνα που σπάνια συζητείται, το ότι αρπάζουν εύκολα φωτιά η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατασβηστεί αφήνοντας πίσω μόνο στάχτες.

Advertisement
Advertisement

 

Στο πρόσφατο τραγικό δυστύχημα της Ferrari στην Παραλιακή της Αθήνας, πέρα από τον τραγικό χαμό του οδηγού της, εντύπωση έκανε σε όλους το πως ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί να λαμπαδιάσει μέσα σε δευτερόλεπτα. Και επίσης το ότι τα απομεινάρια της φωτιάς, η οποία είναι σχεδόν αδύνατον να κατασβηστεί, ήταν μερικά αποκαΐδια τα οποία δεν θύμιζαν σε τίποτα ένα αυτοκίνητο με κόστος μισού εκατομμυρίων ευρώ.

Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο βλέπουμε ένα παρόμοιο περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται μία Lamborghini. Και μάλιστα μία πολύ σπάνια και πανάκριβη Aventador SVJ 63 κάμπριο.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις τον τύπο του οχήματος, αν και υπάρχουν φωτογραφίες που το δείχνουν όπως ήταν πριν το ατυχές περιστατικό. Από το οποίο όπως μαθαίνουμε και οι δύο επιβάτες κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς να κινδυνεύσουν.

Το περιστατικό έγινε στις 24 Ιανουαρίου στα νότια του Μέξικο Σίτυ, με τις αστυνομικές αρχές να αναφέρουν ότι η Lambo πήρε φωτιά στην μέση του αυτοκινητόδρομου, πάνω σε μία γέφυρα.

Advertisement

Μάλιστα οι αρχές αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο αφέθηκε να καεί χωρίς να υπάρξει κάποια προσπάθεια να σβήσουν την φωτιά.

Advertisement

Το κόστος του αυτοκινήτου ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ, ίσως και παραπάνω, καθώς κατασκευάστηκαν μόλις 63 από αυτά και ελάχιστα roadster, κάτι που το κάνει ακόμα πιο σπάνιο.

Όσοι πάντως αναρωτιούνται γιατί τέτοια πανάκριβα αυτοκίνητα καίγονται χωρίς να μένει απολύτως τίποτα και δίχως περιθώρια αντίδρασης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό γίνεται γιατί το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματός τους είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά (πλαστικά, carbon fiber) ή εξωτικά μέταλλα που δύσκολα σβήνουν.

Advertisement

Οι περισσότερες τέτοιου είδους πυρκαγιές, χωρίς τρακάρισμα ή σύγκρουση δηλαδή, προέρχονται από τον χώρο του κινητήρα και το πίσω μέρος του οχήματος, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται εκεί καθιστούν αρκετά εύκολο το να αρπάξουν τα πλαστικά του αμαξώματος.

Ιδίως σε χώρες με θερμά κλίματα και σε συνθήκες που ο οδηγός κάνει φιγούρες για χάρη εντυπωσιασμού, πιέζοντας τον κινητήρα σε πολύ υψηλές στροφές εν στάσει, και χωρίς την δυνατότητα να ψυχθεί ο χώρος των εξατμίσεων και ότι τον περιβάλλει.

Για όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες για το πόσο εύκολα λαμπαδιάζουν οι Lamborghini αλλά και τα περισσότερα κεντρομήχανα supercars με τα συνθετικά υλικά στο αμάξωμα και τα εύφλεκτα εξωτικά τους μέταλλα, δείτε το παρακάτω video και πραγματικά θα μείνετε άναυδοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τζώρτζης Μονογυιός: Με πόσα πήγαινε με την Ferrari του;
Τζώρτζης Μονογυιός: Η Ferrari με τα ηλεκτρονικά OFF και «ξερογκαζιές»
Δείτε video με τη Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού λίγο πριν από το δυστύχημα
Αυτό συμβαίνει όταν μια Ferrari είναι σε λάθος χέρια
Φωτιά στο αυτοκίνητο: Τι να κάνω;