Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί ο Enzo Ferrari δεν μπορούσε να χρησιμοποιεί το όνομά του;

Ελλάδα 20:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί ο Enzo Ferrari δεν μπορούσε να χρησιμοποιεί το όνομά του;

ΝΕΑ

Γιατί ο Enzo Ferrari δεν μπορούσε να χρησιμοποιεί το όνομά του;

ΝΕΑ

Η γέννηση της Ferrari πέρασε από σαράντα κύματα και έγινε μετά από πολλές περιπέτειες στις οποίες είχε μπλέξει ο Enzo.

Advertisement
Advertisement

Ο Enzo Ferrari αντιμετώπισε ένα σημαντικό εμπόδιο στις αρχές της καριέρας του: δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όνομά του στα αυτοκίνητα που κατασκεύαζε.

Αυτός ο περίεργος περιορισμός προήλθε από μια ταραχώδη περίοδο κατά την οποία η Ferrari χώρισε τους δρόμους της με την Alfa Romeo, τη μάρκα με την οποία είχε συνδεθεί από τη δεκαετία του 1920.

Η πορεία του Ferrari στην αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε ως επιτυχημένος οδηγός της Alfa Romeo, όπου πέτυχε αξιοσημείωτες νίκες σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αγώνων αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το 1929 ίδρυσε τη Scuderia Ferrari, η οποία αρχικά λειτουργούσε ως αγωνιστική ομάδα στο πλαίσιο της Alfa Romeo. Ωστόσο, αφού η Alfa Romeo απέσυρε την υποστήριξή της το 1933 λόγω οικονομικών δυσκολιών, η Ferrari βρέθηκε σε σταυροδρόμι.

Στη συνέχεια, η Ferrari αντιμετώπισε περαιτέρω αναποδιές όταν η Alfa Romeo διέκοψε τη συνεργασία της με την εταιρεία μετά από μια απογοητευτική σεζόν του 1937.

Η απόφαση αυτή όχι μόνο διέκοψε τους δεσμούς της Ferrari με την Alfa Romeo, αλλά του απαγόρευσε επίσης να χρησιμοποιεί το όνομά του για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή αυτοκινήτων.

Advertisement

Απτόητος από αυτούς τους περιορισμούς, ο Ferrari επέδειξε την ανθεκτικότητα και το επιχειρηματικό του πνεύμα ιδρύοντας την Auto Avio Costruzioni το 1939.

Παρά τις προκλήσεις που προέκυπταν από τους περιορισμούς του πολέμου, o Ferrari ξεκίνησε την παραγωγή βασικού εξοπλισμού για τον ιταλικό στρατό, αναδεικνύοντας την προσαρμοστικότητα και την επινοητικότητά του.

Advertisement

Ωστόσο, το πάθος του Ferrari για τους αγώνες δεν μειώθηκε ποτέ, οδηγώντας τον σε μια μυστική προσπάθεια να κατασκευάσει αγωνιστικά αυτοκίνητα για το Mille Miglia του 1940.

Αν και τεχνικά βασισμένα σε σασί και κινητήρες της Fiat, τα αυτοκίνητα αυτά σηματοδότησαν την είσοδο της Ferrari στον σχεδιασμό και την κατασκευή αυτοκινήτων εκτός των ορίων της Alfa Romeo.

Μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ferrari συνέχισε να προσπαθεί με διάφορες κατασκευές, και μετά από λίγο καιρό ίδρυσε την Ferrari.

Advertisement

Το 1947, η Ferrari 125 S, με κινητήρα V12, προανήγγειλε την αυγή μιας νέας εποχής στην αυτοκινητοβιομηχανία και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Από τότε, η Ferrari έχει γίνει συνώνυμο των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, κυριαρχώντας στη Formula 1 και σε διάφορους αγώνες αντοχής.

Παρά τις αρχικές προκλήσεις και τους περιορισμούς, το αδάμαστο πνεύμα του Enzo Ferrari και η ακλόνητη δέσμευσή του για πρωταγωνιστικό ρόλο σε ότι και αν έκανε έθεσαν τα θεμέλια για μία από τις πιο σημαντικές μάρκες αυτοκινήτων στην ιστορία.