Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί καθυστερεί η παραγωγή του Audi e-tron;

Ελλάδα 18:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί καθυστερεί η παραγωγή του Audi e-tron;

ΝΕΑ

Γιατί καθυστερεί η παραγωγή του Audi e-tron;

ΝΕΑ

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Audi, το e-tron, θα φτάσει στις εκθέσεις της εταιρίας τέσσερις εβδομάδες αργότερα από ότι είχε προγραμματιστεί κυρίως λόγω ενός προβλήματος στην εξέλιξη του λογισμικού, έτσι όπως δήλωσε εκπρόσωπος της μάρκας πριν από λίγες μέρες.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το e-tron είναι ένα μεσαίου μεγέθους SUV το οποίο καθυστερεί να προχωρήσει επειδή η αυτοκινητοβιομηχανία χρειάζεται μια νέα έγκριση για ένα τμήμα του λογισμικού που τροποποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξέλιξης. Η Audi διοργάνωσε μια παγκόσμια παρουσίαση του e-tron στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επεκτείνει την αγορά των premium ηλεκτρικών οχημάτων και να κερδίσει μερίδιο αγοράς από την Tesla με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία είχε την εξειδίκευση σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο τον εαυτό της.

Οι καθυστερήσεις του e-tron αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στη γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές κοντά στην εταιρεία. Η εφημερίδα ανέφερε ότι η παράδοση θα μπορούσε να καθυστερήσει κατά μερικούς μήνες και ότι η Audi ήταν κλειδωμένη στις διαπραγματεύσεις τιμών με την LG Chem, τον νοτιοκορεατικό προμηθευτή μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα της, η οποία θέλει να αυξήσει τις τιμές κατά περίπου 10% λόγω μεγάλης ζήτησης. Η LG Chem προμηθεύει μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων για την Audi, τη μητρική του Volkswagen Group αλλά και τη Daimler. Στέλεχος της LG Chem αρνήθηκε να σχολιάσει την συγκεκριμένη αναφορά, θέτοντας την εμπιστευτικότητα της σχέσης του με πελάτη. Ο εκπρόσωπος της Audi αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις τιμών με την LG Chem.

Advertisement
Advertisement

Audi-e-tron-2020-tsiro-640