Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βρέθηκε σωτήρας για τη Fisker;

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βρέθηκε σωτήρας για τη Fisker;

ΝΕΑ

Βρέθηκε σωτήρας για τη Fisker;

ΝΕΑ

Οι Αμερικανικές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών σπορ οχημάτων περνούν δύσκολες μέρες, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την Detroit Electric. Στη περίπτωση της Fisker, τα οικονομικά προβλήματα είναι εδώ και μήνες γνωστά. Η είδηση όμως, είναι πως ξεπροβάλλει φως στο βάθος του τούνελ! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Όλα δείχνουν πως ήταν στο… “Karma” της εταιρείας να μη πτωχεύσει αφού προέκυψε ενδιαφέρον για εξαγορά της από Γερμανική εταιρεία! Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Autobild, αυτή είναι η Fritz Nois AG και φέρεται αποφασισμένη να επενδύσει $25 εκατομμύρια.

Ποσό που σε ευρώ μεταφράζεται με τη σημερινή ισοτιμία σε κάτι λιγότερο από 19 εκατομμύρια. Επένδυση σημαντική και θαρραλέα στους καιρούς μας, ακόμα κι αν ωχριά μπροστά στο αρχικό κεφάλαιο της αμερικανικής εταιρείας που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν… πενηνταπλάσιο!

Το πλάνο των Γερμανών είναι να μεταφέρουν τη παραγωγή από τη Φινλανδία (!) στις ΗΠΑ που όπως είναι λογικό αποτελούν τη βασική αγορά των μοντέλων της Fisker αφού στην Ευρώπη δεν είναι τόσο διαδεδομένος ο συνδυασμός “ηλεκτρικού οχήματος” με “επιδόσεις”.

Advertisement
Advertisement

Μένει να δούμε κατά πόσο τα παραπάνω θα προχωρήσουν, πότε και αν θα γίνει η εξαγορά και φυσικά, αν θα αρχίσουν να κατασκευάζονται ξανά Karma.