Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γερμανία: Το Tesla Cybertruck δεν κάνει για την Ευρώπη

Ελλάδα 12:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γερμανία: Το Tesla Cybertruck δεν κάνει για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Γερμανία: Το Tesla Cybertruck δεν κάνει για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Αν και η Tesla έχει δεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες παραγγελίες για το Cybertruck, οι γερμανικές αρχές αναφέρουν ότι το μοντέλο δεν φαίνεται να είναι σε θέση να περάσει τις προδιαγραφές για πώληση και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

 

Για να διατεθεί ένα όχημα στην αγορά τον Η.Π.Α. πρέπει να είναι σε θέση να περάσει από μια σειρά από προδιαγραφές που έχουν θέσει οι αρχές της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για την διάθεση του ίδιο αυτοκινήτου για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Σε κάθε περίπτωση αυτές οι προδιαγραφές δεν είναι ίδιες μεταξύ τους και οι γερμανικές αρχές προειδοποιούν ότι ο τρόπος που έχει κατασκευαστεί το Tesla Cybertruck δεν του επιτρέπει να κάνει εμπορική καριέρα στην Ευρώπη, τουλάχιστον όχι με την σημερινή του μορφή.

Tesla Cybertruck

Άνθρωποι της γερμανικής εταιρίας SGS-TÜV Saar GmbH σε δηλώσεις του στο γερμανικό Automotive News αναφέρουν ότι ο εξωσκελετός, όπως ονομάζεται από την Tesla το εξωτερικό του Cybertruck δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την προστασία των πεζών. Αυτά τα τμήματα θα πρέπει να έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να απορροφούν ενέργεια κατά την πρόσκρουση και του Cybertruck δεν είναι έτσι σχεδιασμένα. Τόσο ο προφυλακτήρας όσο και το καπό θα πρέπει να παραμορφώνονται.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Stefan Teller του TUV θα πρέπει να γίνουν σημαντικές τροποποιήσεις στην βασική δομή του Cybertruck “αφού οι επιβαίνοντες αισθάνονται ασφαλείς αλλά δεν είναι…τίποτα δεν παραμορφώνεται σε περίπτωση πρόσκρουσης. Αντίθετα, μεγάλες δυνάμεις δρουν πάνω στους επιβαίνοντες. Οι αερόσακοι δεν βοηθούν πια.” Έτσι το νέο μοντέλο της Tesla δεν θα μπορεί να πάρει έγκριση, έτσι όπως είναι για την γερμανική αγορά και λογικά και για τις υπόλοιπες αγορές της Ε.Ε.