Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φθηνότερα κράνη και καλύτερες αστικές συγκοινωνίες

Ελλάδα 7:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φθηνότερα κράνη και καλύτερες αστικές συγκοινωνίες

ΝΕΑ

Φθηνότερα κράνη και καλύτερες αστικές συγκοινωνίες

ΝΕΑ

Ποια ήταν τα βασικά θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Advertisement
Advertisement

Φθηνότερα κράνη, αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου και καλύτερα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ειδικότερα για το θέμα της οδικής ασφάλειας ο Πρωθυπουργός αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιθυμούν να υιοθετηθούν φορολογικά μέτρα (μείωση του ΦΠΑ στο 13% από το 24%) για την προμήθεια φθηνότερων κρανών οδήγησης αλλά και την αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι: «Ο Σεπτέμβριος δεν θα βρει την Αθήνα στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Υπουργείου για να κάνει ότι χρειάζεται». Από την μεριά του ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει πύκνωση των δρομολογίων του Μετρό αλλά και των υπολοίπων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Advertisement
Advertisement

Για το θέμα των μεγάλων έργων ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι να εν λόγο έργα θα πραγματοποιηθούν και μάλιστα άμεσα.