Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φουλ υβριδικά η Audi έως το 2020

Ελλάδα 3:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φουλ υβριδικά η Audi έως το 2020

ΝΕΑ

Φουλ υβριδικά η Audi έως το 2020

ΝΕΑ

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας η γερμανική εταιρία θα διαθέτει από τουλάχιστον μία υβριδική έκδοση σε κάθε βασική σειρά μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Την παραπάνω πληροφορία επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Audi, ο Ulrich Hackenberg, κατά την πανευρωπαϊκή παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του A3 e-tron. Οι νέες υβριδικές εκδόσεις θα διευρύνουν τις επιλογές στην γκάμα της εταιρίας και θα είναι τεχνολογίας plug-in με εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης, αν κρίνουμε από το A3 e-tron που με κατανάλωση αμόλυβδης μόλις 1,5 lt/100 km και εκπομπή CO2 μόλις 35 g/km!

Το υβριδικό σύστημα θα έχει παράλληλη διάταξη με δισκοειδούς σχήματος ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο ανάμεσα στον 1.4 TFSI και στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις. Σε αυτή την περίπτωση η ροπή θα περνά στους εμπρός τροχούς αλλά υπάρχει προοπτική για τετρακίνηση με την τοποθέτηση ενός ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, θα υπάρχει δυνατότητα για καθαρή ηλεκτροκίνηση για περίπου 50 km, ενώ οι μειωμένοι ρύποι θα βοηθήσουν την εταιρία στο να πετύχει το όριο του μέσου όρου της εκπομπής CO2 στα 95 g/km. Γενικότερα, στα επόμενα χρόνια θα δούμε όλο και περισσότερα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα στην μάχη των κατασκευαστών να συμμορφωθούν με τα αυστηρότερα όρια που θέτει η E.E.