Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φουλ ηλεκτρικό σπορ μοντέλο ετοιμάζει η Honda!

Ελλάδα 2:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φουλ ηλεκτρικό σπορ μοντέλο ετοιμάζει η Honda!

ΝΕΑ

Φουλ ηλεκτρικό σπορ μοντέλο ετοιμάζει η Honda!

ΝΕΑ

Οι φήμες για ένα νέο σούπερ σπορ Honda που θα τοποθετείται ανάμεσα στο εξωτικό NSX και στο ταπεινό Civic Type-R εντείνονται… ηλεκτρικά!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Ανάμεσα της Honda για τον διάδοχο του S2000 περιλαμβάνεται και η παραγωγή ενός σπορ καθαρά ηλεκτρικού μοντέλου που θα βασίζεται στο DNA του αγωνιστικού που συμμετείχε στο Pikes Peak. Υπενθυμίζεται πως αυτό βασιζόταν σε ένα CR-Z και υπήρχαν τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε τροχό) με την συνολική ισχύ να φτάνει τους 250 PS. Στόχος των Ιαπώνων είναι η ισχύς να αυξηθεί στους 350 PS, ενώ για αυτό το λόγο θα χρησιμοποιηθεί νέα και μεγαλύτερη μπαταρία λιθίου-ιόντων (από τα 16 kWh που είχε το αγωνιστικό Pikes Peak).

Μάλιστα, οι μπαταρίες θα είναι τόσο μεγάλες σε χωρητικότητα ώστε να εξασφαλίζεται αυτονομία έως 400 km(!), όπως αναφέρει το βρετανικό AutoExpress. Το 0-100 θα πετυχαίνεται σε περίπου 3,5 sec, η τελική θα περιορίζεται στα 210 km/h, ενώ θα υπάρχει και ενεργητική τετραδιεύθυνση θυμίζοντας κάτι από το Honda Prelude του παρελθόντος. Πάντως, μην περιμένετε κάτι άμεσα, καθώς το νέο σπορ Honda αναμένεται να το δούμε προς το τέλος της δεκαετίας…

Advertisement
Advertisement