Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φόρος τιμής από το νέο MINI Cooper S GT Edition

Ελλάδα 23:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φόρος τιμής από το νέο MINI Cooper S GT Edition

ΝΕΑ

Φόρος τιμής από το νέο MINI Cooper S GT Edition

ΝΕΑ

Η MINI δεν είχε παρουσία στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, αλλά η βρετανική μάρκα κυκλοφόρησε μια έκδοση GT του γνωστού μας Cooper S που θα διατίθεται αποκλειστικά στη Γαλλία. Φυσικά δεν έλειψαν οι συνειρμοί με τον θρυλικό πρόγονο τον οποίο βλέπεται σε άριστη κατάσταση στη φωτογραφία.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Περιορισμένο σε μόλις 150 μονάδες, το MINI Cooper S GT Edition προσφέρεται σε τρίθυρο αμάξωμα και αντλεί έμπνευση από το κλασικό Mini 1275 GT το οποίο παραγόταν από το 1969 μέχρι και το 1980. Το αειθαλές 1275 GT συνέβαλε καταλυτικά στη σπορ κληρονομιά της μάρκας στη χρυσή δεκαετία του 1970.

Advertisement
Advertisement

Το Cooper S GT Edition αποτίει φόρο τιμής σε αυτό το αυτοκίνητο, υιοθετώντας μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία. Από εξωτερικής πλευράς, το hot hatch συνδυάζει ιδανικά το χρώμα του αμαξώματος Midnight Black με γκρι και κόκκινες ρίγες, λογότυπα GT, κόκκινα spoiler και καπάκια καθρεφτών, κεραία πτερύγιο καρχαρία, καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες μαύρες λεπτομέρειες. Οι πρόσθετοι προβολείς υπενθυμίζουν έντονα τη φήμη των Mini στα Ράλι, ενώ σημειώστε επίσης πως τα διάφανα φλας είναι επίσης στάνταρ.

MINI-Cooper-S-GT-edition-tsiro-530

Το μοντέλο περιορισμένης παραγωγής υιοθετεί 18 ιντσών τροχούς John Cooper Works “Spacecraft” και διαθέτει επίσης το αεροδυναμικό κιτ John Cooper Works. Στο εσωτερικό, οι επιβάτες καλωσορίζονται από τις πλαϊνές πλάκες με τα λατινικά “GT” όπως επίσης και από ένα ένθετο ταμπλό τριών επιφανειών με την επιγραφή “GT Limited Edition”. Ένα λογότυπο GT προβάλλεται επίσης στο έδαφος κατά το άνοιγμα των θυρών.

Advertisement

Καθώς το μοντέλο βασίζεται στο Cooper S, ο βασικός εξοπλισμός είναι γενναιόδωρος και περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό διπλής ζώνης, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα πλοήγησης, full Led προβολείς, cruise control με δυνατότητα πέδησης, σπορ καθίσματα JCW με δερμάτινη επένδυση / ταπετσαρία Dinamica και μια πανοραμική ηλιοροφή, ανάμεσα σε πολλά άλλα εξοπλιστικά στοιχεία. Οι τιμές για το MINI Cooper S GT Edition ξεκινούν από € 35.900 στη Γαλλία. Πάντως εμάς την καρδιά μας έκλεψε το κλασικό Mini της φωτογραφίας, το οποίο δείχνει σαν καινούργιο. Ο David Brown ακούει;

MINI-Cooper-S-GT-edition-tsiro-640

Advertisement