Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης α λα… ελληνικά στη Γαλλία!

Ελλάδα 12:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης α λα… ελληνικά στη Γαλλία!

ΝΕΑ

Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης α λα… ελληνικά στη Γαλλία!

ΝΕΑ

Η πρόσφατη επίσκεψη του Εμμανουέλ Μακρόν στη χώρα μας φαίνεται ότι του έβαλε ιδέες για νέους τρόπους φορολόγησης των Γάλλων πολιτών, αφού σύμφωνα με τον Independent έρχεται ένας νέος φόρος στη χώρα για τα πιο ακριβά αυτοκίνητα, καθώς και για άλλα super luxury αγαθά, ο οποίος δεν μπορεί παρά να μας θυμίσει τον δικό μας Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ο νέος φόρος θα τεθεί προς ψήφιση αυτή την εβδομάδα από την κυβέρνηση Μακρόν ώστε το 2018 να ξεκινήσει η εφαρμογή του. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, όμως με βάση τις πρώτες πληροφορίες και δηλώσεις θα αφορά στους κατόχους πολυτελών αυτοκινήτων και supercars, καθώς και στα γιοτ και στα πολύτιμα μέταλλα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η επικείμενη θεσμοθέτηση του νέου φόρου έρχεται ως απάντηση του Γάλλου Προέδρου στις κριτικές που δέχθηκε ύστερα από την κατάργηση του παραδοσιακού φόρου απέναντι στην περιουσία των πιο πλούσιων πολιτών, ο οποίος ίσχυε από τη δεκαετία του ’80 στη χώρα για όλους όσους είχαν εισόδημα άνω του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μακρόν κατηγορήθηκε σφοδρά κυρίως από το αριστερό κομμάτι της Γαλλικής Βουλής ως «ο Πρόεδρος των πλουσίων» λόγω της κατάργησης αυτού του φόρου και πλέον, με τη δημιουργία του νέου Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης, ελπίζει να δώσει τη δική του απάντηση στους επικριτές του.

Advertisement
Advertisement