Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φοροαπαλλαγές για την Tesla στην Κίνα

Ελλάδα 15:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φοροαπαλλαγές για την Tesla στην Κίνα

ΝΕΑ

Φοροαπαλλαγές για την Tesla στην Κίνα

ΝΕΑ

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Κίνας απάλλαξε τα μοντέλα της Tesla από τον σχετικό φόρο κατανάλωσης της τάξης του 10%.

Advertisement
Advertisement

Στην είδηση που μεταδόθηκε από το διεθνές πρακτορείο Reuters δεν αναφέρεται κάποια αιτιολόγηση σχετικά με το σκεπτικό της μη επιβολής φόρου κατανάλωσης στα αυτοκίνητα της Tesla. Ωστόσο στον πίνακα που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας φαίνεται πως κανένα από τα 16 μοντέλα της Tesla που πωλούνται στην Κίνα δεν επιβαρύνονται από τον φόρο 10%.

Αυτή η φοροαπαλλαγή σημαίνει πως τα Tesla έχουν μια ιδιαίτερα ελκυστική τιμή στην αγορά της Κίνας καθώς γλιτώνουν μια επιβάρυνση που κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 14.000 δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Σαφώς και αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική για την Tesla καθώς λαμβάνει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο αυτό είναι άλλο ένα δείγμα των πολύ καλών εμπορικών σχέσεων της αμερικάνικης εταιρίας με την Κίνα πάρα τον εμπορικό πόλεμο του ασιατικού γίγαντα με τις ΗΠΑ. Στο παρελθόν ο Elon Musk έχει αναφερθεί με κολακευτικά σχόλια για τον προοδευτικό τρόπο σκέψης και τα σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα που πραγματοποιούνται στην Κίνα ενώ μέσα στα πλάνα της Tesla είναι και η κατασκευή ενός Gigafactory για την παραγωγή του Model 3 στη Σαγκάη.

 

Advertisement