Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φόροι εκτοξεύουν την τιμή της Aventador SVJ

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φόροι εκτοξεύουν την τιμή της Aventador SVJ

ΝΕΑ

Φόροι εκτοξεύουν την τιμή της Aventador SVJ

ΝΕΑ

Οι λάτρεις της Lamborghini στην Αυστραλία θα πρέπει να εκταμιεύσουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια, εάν φυσικά επιθυμούν να πάρουν τα χέρια τους το ολοκαίνουργιο “όπλο” με το όνομα Aventador SVJ. Με τις υγείες τους…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο συγκεκριμένος οδηγός πληροφοριών αναφέρει πως το αυτοκίνητο έχει τιμολογηθεί από 949.640 δολάρια συμπεριλαμβανομένου του υποχρεωτικού φόρου 10% GST αλλά και 5% του εισαγωγικού δασμού. Όταν λαμβάνεται υπόψη η ταξινόμηση, τα ασφαλιστικά τέλη και τα έξοδα παράδοσης των αντιπροσώπων, η τιμή του αυτοκινήτου σκαρφαλώνει άνετα πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Από αυτά, περίπου 249.000 δολάρια πηγαίνουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση λόγω του δαπανηρού φόρου πολυτελών αυτοκινήτων της χώρας καθώς και των άλλων προαναφερθέντων φόρων. Στην Αυστραλία, κάθε αυτοκίνητο με εργοστασιακή τιμή που υπερβαίνει τα 66.331 δολάρια υπόκειται σε φόρο 33% για κάθε δολάριο πάνω από αυτό το όριο. Η Aventador SVJ αποτελεί πιο συμφέρουσα αγορά (εάν φυσικά μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο) σε σύγκριση με ότι θα κληθούν υποχρεωτικά οι Αυστραλοί να πληρώσουν κατά την αγορά του πολυτελούς supercar.

Advertisement
Advertisement

Ενώ ο βασιλιάς του Nurburgring είναι ακριβός στο Land Down Under, θα υπάρξουν κάποιες χώρες όπου το supercar θα είναι ακόμα πιο ακριβό. Στη Σιγκαπούρη, για παράδειγμα, μια ολοκαίνουργια Lamborghini Huracan κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια. Μια τοπική τιμή εκεί για την Aventador SVJ προσεγγίζει παρακαλώ τα 2 εκατομμύρια δολάρια! Παρά τα τρελά χρήματα που απαιτούνται για την αγορά της Aventador SVJ, η Lamborghini δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να πουλήσει σύντομα και εύκολα τα 900 αυτοκίνητα που σχεδιάζει να κατασκευάσει.

Η Aventador SVJ αποτελεί την ισχυρότερη και ταχύτερη Lamborghini παραγωγής. Τροφοδοτείται από έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5 λίτρων που παράγει 770 PS και ροπή 720 Nm, με το 0-100 km/h από στάση να έρχεται σε 2,8 sec, το 0-200 km/h σε 8,6 sec, προτού δηλαδή σταματήσει να επιταχύνει στα 350 km/h. Όνειρα γλυκά…

Lamborghini-Aventador_SVJ-2019-tsiro-640