Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford με τα μάτια της LEGO

Ελλάδα 1:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ford με τα μάτια της LEGO

ΝΕΑ

Η Ford με τα μάτια της LEGO

ΝΕΑ

Είναι ένα δώρο 50 ετών που μπορεί να εμπνεύσει σε ένα παιδί την αγάπη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το εμβληματικό Ford GT40 και το νέο Ford GT που κέρδισαν στο Le Mans 24 Hours το 1966 και το 2016 αποκτούν νέα υπόσταση με τα ‘τουβλάκια’ της LEGO®.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το νέο κιτ LEGO Speed Champions θα περιλαμβάνει αγωνιστικά αυτοκίνητα και φιγούρες οδηγών αγώνων, μία καρό σημαία ακόμα και ένα τρόπαιο αναβιώνοντας τις νίκες που έχουν γράψει ιστορία.

«Πολλά από τα άτομα της ομάδας μου γαλουχήθηκαν με το θρύλο της ιστορικής νίκης της Ford το 1966 – και βίωσαν τη χαρά της κατασκευής και σχεδίασης για πρώτη φορά με τουβλάκια LEGO,» δήλωσε ο Dave Pericak, global director, Ford Performance. «Αυτό το κιτ είναι μία δυναμική αφήγηση της ιστορίας μας στο Le Mans, και να εμπνεύσουμε τους οδηγούς αγώνων, μηχανικούς και σχεδιαστές του μέλλοντος.»

Advertisement
Advertisement

Η Ford κέρδισε στο Le Mans νωρίτερα μέσα στη χρονιά, επιστρέφοντας στην αγωνιστική σκηνή μετά από 50 χρόνια από την ιστορική νίκη του 1-2-3. Το LEGO Group συνεργάστηκε στενά με τις ομάδες σχεδίασης και αδειοδότησης της Ford πάνω στη κάθε λεπτομέρεια του θρυλικού αυτοκινήτου και του νέου αγωνιστικού Ford GT.

«Ήταν ένα dream project – με πολλή πίεση. Το Ford GT40 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αγωνιστικά αυτοκίνητα όλων των εποχών, ενώ το νέο Ford GT είναι απλά απίστευτο,» δήλωσε ο Craig Callum, επικεφαλής σχεδίασης, LEGO Speed Champions. «Σχεδιασμένα για παιδιά αλλά και με τους ενήλικες  στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ξέρουμε ότι αυτά τα μοντέλα  θα περάσουν από ιερά εξέταση για την αυθεντικότητά τους

Ο Callum, ο οποίος στο ελεύθερο χρόνο του οδηγεί ένα φτιαγμένο Ford Model A και ξεκίνησε σαν σχεδιαστής αυτοκινήτων κανονικών διαστάσεων, βοήθησε στη δημιουργία δέκα πρωτοτύπων πριν γίνει η τελική επιλογή κάθε μοντέλου. Η κατασκευή βασίζεται σε κλασικά τουβλάκια LEGO.

Advertisement

Τα νέα κιτ 2016 Ford GT και 1966 Ford GT40 θα διατίθεται για παραγγελία στο LEGO.com/shop από την 1η Μαρτίου, 2017, με συνιστώμενη τιμή λιανικής €34.99.

 

Advertisement