Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Puma: Κορυφαία πρακτικότητα στην κατηγορία του

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Puma: Κορυφαία πρακτικότητα στην κατηγορία του

ΝΕΑ

Ford Puma: Κορυφαία πρακτικότητα στην κατηγορία του

ΝΕΑ

Η εντυπωσιακή σχεδίαση του νέου Puma συναντά την κορυφαία πρακτικότητα, κάνοντας το SUV της Ford να προσφέρει υποδειγματική πρόσβαση στο εσωτερικό και απαράμιλλη χρηστικότητα για τα δεδομένα της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Με κομψή, σπορτίφ και γοητευτική σχεδίαση, το νέο Ford Puma έρχεται να αναβαθμίσει την αρχιτεκτονική μοντέλων της κατηγορίας B της Ford υιοθετώντας ένα πλαίσιο με βελτιστοποιημένο μεταξόνιο και μετατρόχια, τα οποία εξασφαλίζουν μοναδικές αναλογίες που δεν περνούν απαρατήρητες. Στο νέο Puma, οι γοητευτικές γραμμές απαντώνται και στις πλευρικές επιφάνειες του νέου Puma, με τα διογκωμένα τόξα των θόλων των τροχών να τονίζουν τον σπορτίφ χαρακτήρα της κατασκευής. Το Puma διαθέτει μία χαμηλή, κεκλιμένη οροφή που διαμορφώνει μία εντυπωσιακή και άμεσα αναγνωρίσιμη σιλουέτα, η οποία αποστασιοποιείται από την τάση του σφηνοειδούς προφίλ υιοθετώντας μία πιο επίπεδη μεσαία γραμμή προς όφελος της ισορροπίας των αναλογιών.

Advertisement
Advertisement

Το γοητευτικό στιλ του νέου Ford Puma συνδυάζεται με την απαράμιλλη πρακτικότητα ενός κόμπακτ crossover, που υποστηρίζεται από καινοτόμες προτάσεις αποθήκευσης δίνοντας με τον τρόπο αυτό λύση σε προβλήματα της καθημερινότητας. Έτσι, το νέο Puma έρχεται να προσφέρει τον μεγαλύτερο στην κατηγορία του χώρο αποσκευών που φτάνει τα 456 λίτρα. Στο ευέλικτο αυτό χώρο φόρτωσης και με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων αναδιπλωμένη, είναι εφικτή η αποθήκευση ενός κουτιού μήκους 112 cm, πλάτους 97 cm και ύψους 43 cm. Έχοντας σχεδιαστεί όχι μόνο για να ικανοποιεί αλλά και για να υπερβαίνει τις μεταφορικές απαιτήσεις των πελατών, το Ford MegaBox προσφέρει ένα βαθύ και ευέλικτο αποθηκευτικό χώρο φόρτωσης στον οποίο μπορούν άνετα να μεταφερθούν δύο τσάντες του γκολφ σε κάθετη θέση.

Η λύση αυτή προσφέρει μια αποθηκευτική χωρητικότητα της τάξης των 80 λίτρων σε ένα χώρο πλάτους 763 mm, μήκους 752 mm και βάθους 305 mm, που μπορεί να φιλοξενεί μη σταθερά στοιχεία ύψους έως 115 cm – όπως φυτά, για παράδειγμα – σε κάθετη θέση. Εναλλακτικά, με το κάλυμμα κατεβασμένο, ο χώρος αυτός μπορεί να χρησιμοποιείται για την αποθήκευση λασπωμένων μποτών ή “βρώμικου” εξοπλισμού. Η συνθετική επένδυση, καθώς και η τάπα αποστράγγισης του Ford MegaBox στο κάτω τμήμα, καθιστούν εύκολο το καθάρισμά του με νερό.

Advertisement

Για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, το πάτωμα του χώρου αποσκευών του νέου Ford Puma μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι, ανάλογα με τις απαιτήσεις μεταφοράς φορτίων, διαμορφώνοντας τρεις διαφορετικές θέσεις:

  • Στην κάτω θέση επιτυγχάνεται η μέγιστη διαθέσιμη χωρητικότητα με κάλυψη του Ford MegaBox
  • Στην πάνω θέση ο υποδαπέδιος χώρος αυξάνεται και το πάτωμα έρχεται στο ίδιο επίπεδο με την αναδιπλωμένη δεύτερη σειρά καθισμάτων
  • Όταν αφαιρείται, το δάπεδο μπορεί να αποθηκευτεί κάθετα στην πλάτη της δεύτερης σειράς καθισμάτων, προσφέροντας έτσι τη μέγιστη μεταφορική χωρητικότητα που φτάνει τα 456 λίτρα
Advertisement

Το ρυθμιζόμενο πάτωμα του χώρου αποσκευών του νέου Puma διαθέτει κυψελοειδή δομή εμπνευσμένη από τα εξαγωνικού σχήματος στοιχεία που χρησιμοποιούνται σήμερα για την κατασκευή εξαρτημάτων αεροσκαφών και super cars, ώστε να εξασφαλίζεται υψηλότερη αντοχή. Η φόρτωση των αποσκευών στο νέο Ford Puma είναι μία πολύ απλή υπόθεση, χάρη στην hands-free λειτουργία της πίσω πόρτας – μία τεχνολογία της Ford που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το σύστημα παρέχει πρόσβαση στο χώρο αποσκευών ακόμα και όταν τα χέρια του χρήστη κρατούν ψώνια ή σπορ εξοπλισμό ή ακόμα και ένα παιδί στην αγκαλιά. Η πόρτα ανοίγει με μία απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Η πίσω πόρτα του νέου Puma προσφέρει επίσης μία ακόμα καινοτομία, χάρη στη μορφή της ενσωματωμένης στην πίσω πόρτα εταζέρας. Με τον τρόπο αυτό η Ford έρχεται να δώσει απάντηση στο ερώτημα που αφορά στο πού μπορεί να τοποθετείται κάθε φορά η εταζέρα κατά τη φόρτωση, εκφόρτωση και μεταφορά μεγάλων αντικειμένων. Πιο συγκεκριμένα, το κάλυμμα μετακινείται σε συνδυασμό με την πίσω πόρτα, με αποτέλεσμα οι πλαϊνοί μηχανισμοί στήριξης να είναι περιττοί, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την απρόσκοπτη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης. Επίσης, το εύκαμπτο αυτό κάλυμμα μπορεί εύκολα να πάρει τη μορφή των ογκωδών αντικειμένων που τυχόν φιλοξενούνται στο χώρο φόρτωσης του αυτοκινήτου.

Advertisement

«Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εξέλιξης, στόχος μας ήταν να προσφέρουμε ένα απαράμιλλο επίπεδο πρακτικότητας σε συμπαγές διαστάσεις» δήλωσε ο Norbert Steffens, chief programme engineer του Puma. «Το μοναδικό Ford MegaBox και η εταζέρα του Puma αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα δημιουργικής σκέψης που μας βοήθησαν να πετύχουμε ευελιξία χωρίς θυσίες στο στυλ.»