ΝΕΑ

Ford Kuga με προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας 

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford Kuga με προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας 

ΝΕΑ

Ford Kuga με προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας 

ΝΕΑ

Το νέο Kuga της Ford, εκτός από την πληρότητα που επιδεικνύει σε εξοπλισμό ασφαλείας και τα 5 αστέρια από το Euro NCAP, εμφανίζεται πλήρες σε συστήματα συνδεσιμότητας αλλά και δυνατότητες διασύνδεσης.

Advertisement
Advertisement

Το Kuga διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του πιο καλά εξοπλισμένου αυτοκινήτου της Ford σε κάθε τομέα και κάθε επίπεδο. Το νέο SUV που εμφανίζεται πλήρες, με όλα τα σύγχρονα συστήματα παθητικής ασφάλειας που σε συνδυασμό με την ισχυρή δομή αμαξώματος προσφέρουν στον οδηγό και τους επιβάτες του ασφάλεια 5 αστέρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP, έχει επιπλέον χαρίσματα που μπορούν να προσελκύσουν όλους όσοι θέλουν να έχουν την κορυφαία τεχνολογία συνδεσιμότητας και διασύνδεσης στη διάθεσή τους.

Advertisement
Advertisement

Παρενθετικά, αυτό που αξίζει να υπογραμμιστεί είναι πως το Kuga διαθέτει όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2, ως μέρος του «μπουκέτου» των στοιχείων εξοπλισμού με την ονομασία Ford Co-Pilot360. Με αυτά, εμφανίζεται βελτιωμένο και το επίπεδο προστασίας κατά την οδήγηση και το παρκάρισμα μια και έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την καλύτερη και πιο άνετη οδηγική εμπειρία. Σε αυτό το σύνολο των τεχνολογιών, ανήκουν και τα Adaptive Cruise Control (ACC) με σύστημα Stop&Go, το Speed Sign Recognition, το Lane-Centring, το Road Edge Detection, αλλά και το Pre-Collision Assist με Pedestrian και Cyclist Detection (αναγνωρίζει τους πεζούς αλλά και τα δίκυκλα).

Ταυτόχρονα, το Kuga διακρίνεται και για το τεχνολογικό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει σε ότι έχει να κάνει με τη συνδεσιμότητα και τη διασύνδεση του οδηγού και των επιβατών. Στον πλούσιο κατάλογο με τα στοιχεία του εξοπλισμού του νέου Kuga, βρίσκουμε το ενσωματωμένο modem με το οποίο το αυτοκίνητο μπορεί να είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο internet. Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός του νέου Ford Kuga μπορεί μέσα από την εφαρμογή Ford Pass να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο από μακριά, να ελέγχει την στάθμη καυσίμου και τη φόρτιση της μπαταρίας από απόσταση ή να λαμβάνει πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα για την πίεση των ελαστικών.

Advertisement

Το Ford SYNC 3 είναι ένα υπερσύγχρονο σύστημα με το οποίο μπορείτε να παραμένετε συνδεδεμένοι και να ελέγχετε το τηλέφωνο, τη μουσική και το σύστημα πλοήγησης χρησιμοποιώντας φυσικές φωνητικές εντολές. Μπορείτε ακόμη και να συμβουλευτείτε μια λίστα τοπικών εστιατορίων ενεργοποιώντας απλά τον φωνητικό έλεγχο, ενώ επίσης μπορεί να σας διαβάζει τα μηνύματα κειμένου που λαμβάνετε. Η έγχρωμη οθόνη αφής προσφέρει χειρονομίες “τσιμπήματος και σάρωσης” για εύκολη πλοήγηση. Το SYNC 3 συνδέεται επίσης με το Apple CarPlay και το Android Auto, ενώ με το Applink μπορείτε να έχετε επίσης πρόσβαση σε κάποιες από τις αγαπημένες σας εφαρμογές στο smartphone σας.

Advertisement

Με το ενσωματωμένο μόντεμ Ford Pass Connect η εμπειρία σας με το νέο Ford Kuga περνάει σε άλλο επίπεδο. Με μια σειρά χρήσιμων λειτουργιών, που περιλαμβάνουν το ενσωματωμένο Wi-Fi, το προηγμένο σύστημα πλοήγησης στο αυτοκίνητο και ενημερώσεις για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να εντοπίζετε το όχημά σας, να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε τις πόρτες ή αγν το αυτοκίνητό σας έχει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μπορείτε να εκκινείτε τον κινητήρα από μακριά. Και σε περίπτωση ατυχήματος, το Ford Pass Connect μπορεί να πραγματοποιεί αυτόματα μια κλήση έκτακτης ανάγκης στις αρμόδιες υπηρεσίες και να ενημερώνει για την ακριβή θέση του οχήματος.

Advertisement

Για το Kuga Plug-In Hybrid (PHEV), η εφαρμογή Ford Pass παρέχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το επίπεδο της μπαταρίας και την αυτονομία, να παρακολουθεί τον τρόπο οδήγησης και χρήσης της ισχύος, καθώς επίσης να εντοπίζει δημόσιους σταθμούς φόρτισης και να ορίζει τους προτιμώμενους χρόνους οικιακής φόρτισης. Μπορεί ακόμη να ρυθμίζει εκ των προτέρων τη θερμοκρασία της καμπίνας ώστε το όχημα να είναι έτοιμο για αναχώρηση σε συγκεκριμένη ώρα.

Η ασύρματα ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών διευκολύνει την πρόσβαση στον χώρο φόρτωσης του Kuga, ακόμα και όταν τα χέρια σας δεν είναι ελεύθερα. Εφόσον έχετε το τηλεχειριστήριο Key Free στην τσέπη ή την τσάντα σας, απλώς κουνήστε απαλά το πόδι σας κάτω από το κέντρο του πίσω προφυλακτήρα και η ασύρματα ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών σας θα ανοίξει χωρίς εσείς να χρειαστεί να αγγίξετε τίποτα. Μπορείτε επίσης να την ανοίξετε και να την κλείσετε ενώ κάθεστε μέσα στο αυτοκίνητο.

Η πληρότητα του νέου Ford Kuga, είναι τέτοια που πραγματικά δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης αναφορικά με το ποιο είναι το πιο καλά εξοπλισμένο αυτοκίνητο της κατηγορίας. Δείτε το από κοντά στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της Ford για να ανακαλύψετε τη δική σας ιδανική έκδοση του μοντέλου που αλλάζει τα δεδομένα στη δημοφιλέστερη κατηγορία της αγοράς.