Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford GT: Ξαναγράφει με χρυσά γράμματα την ιστορία

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford GT: Ξαναγράφει με χρυσά γράμματα την ιστορία

ΝΕΑ

Ford GT: Ξαναγράφει με χρυσά γράμματα την ιστορία

ΝΕΑ

Το Ford GT βελτιώνεται ακόμη περισσότερο, κυνηγώντας ουσιαστικά… την ουρά του. Ξεπερνώντας τον ήδη πολύ καλό εαυτό του, βάζει πλέον στόχο, την υστεροφημία του, τα ρεκόρ και το πάνθεον με τα απόλυτα σπορ τετράτροχα του πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

«Το Ford GT είναι ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων» δήλωσε ο Raj Nair, Ford executive vice president. «Πετύχαμε σημαντικές μειώσεις βάρους με χρήση ανθρακονημάτων. Στη συνέχεια, αξιοποιήσαμε μέρος αυτών των μειώσεων εκεί που μετράνε περισσότερο – δηλαδή στις επιδόσεις και ιδιαίτερα στην ενεργή δυναμική συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα είναι ένα ακόμα πιο γρήγορο αυτοκίνητο».

Μετρημένο με τα στάνταρ της SAE (Society of Automotive Engineers) αποδίδει 647 ίππους και 75 kgm) ροπής στην Αμερικανική έκδοση. Ο νέος, πανίσχυρος V6 3.5 της Ford αποδίδει την υψηλότερη ιπποδύναμη από οποιονδήποτε κινητήρα παραγωγής EcoBoost στην ιστορία, κάνοντας το Ford GT το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών με το σήμα του Μπλε Οβάλ, προσφέροντας το 90% της μέγιστης ροπής από τις 3.500 rpm.

Advertisement
Advertisement

All-New Ford GT Supercar’s Digital Instrument Display

Το απόβαρο του Ford GT είναι κάτω από 1.400 kg, που τοποθετεί το υπεραυτοκίνητο ανάμεσα σε δύο κορυφαίους ανταγωνιστές, τη McLaren 675LT και τη Ferrari 488. Η αναλογία ισχύος / βάρους του Ford GT είναι 2.14 kg ανά ίππο στην Αμερικανική έκδοση.

Τα ενεργά δυναμικά συστήματα – για την ανάρτηση και την αεροδυναμική – είναι σχεδιασμένα για να κάνουν το αυτοκίνητο να κινείται με βέλτιστη αεροδυναμική πίεση, αντίσταση και ισορροπία σε οποιαδήποτε ταχύτητα, δημιουργώντας ένα ταχύτατο σύνολο, ανεξάρτητα από τις ικανότητες του οδηγού.

Advertisement

 

 

Advertisement