Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford GT Mk II: Ειδική έκδοση για χρήση σε πίστα

Ελλάδα 10:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford GT Mk II: Ειδική έκδοση για χρήση σε πίστα

ΝΕΑ

Ford GT Mk II: Ειδική έκδοση για χρήση σε πίστα

ΝΕΑ

H Ford αποκαλύπτει το GT Mk II, μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής (45 κομμάτια) του Ford GT με 700 ίππους για αποκλειστική χρήση σε πίστα

Advertisement
Advertisement

 

Προϊόν της Ford Performance και της Multimatic, το Ford GT Mk II αποτελεί μία έκδοση αποκλειστικά για χρήση σε πίστα. Οι καινοτομίες και βελτιώσεις, που έχει περιλαμβάνουν σημαντικές αναβαθμίσεις στην αεροδυναμική, σημαντική μείωση βάρους και ενισχύσεις στο πλαίσιο που στοχεύουν σε καλύτερη οδική συμπεριφορά και αυξημένη ισχύ (700 ίππων). Θα διατεθεί σε 45 αντίτυπα με προτεινόμενη λιανική τιμή το 1.063.352 ευρώ (1.200.000 δολάρια).

Advertisement
Advertisement

Το πέρασμα στο επόμενο στάδιο για το εμβληματικό σπορ μοντέλο της εταιρείας, παρουσιάζεται από την Ford και η Multimatic και αποκαλύπτεται στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Το Ford GT Mk II, είναι μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Το Mk IΙ που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ στο Markham του Ontario, ξεκινά τη ζωή του στο κύριο εργοστάσιο του Ford GT πριν μεταφερθεί στις εξειδικευμένες εγκαταστάσεις της Multimatic Motorsports, όπου «μεταμορφώνεται» σε Ford GT Mk II. Στο Ford GT Mk II ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην αεροδυναμική απόδοση και τις βελτιώσεις στον κινητήρα με το όχημα να μοιράζεται βασικά στοιχεία της δομής του τόσο με τo GT παραγωγής, όσο και με την αγωνιστική του έκδοση.

Η μεγάλη πίσω πτέρυγα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μεγαλύτερης κάθετης δύναμης ακόμα και σε σχέση με εκείνη του αγωνιστικού Ford GT. Ένα νέο splitter στο εμπρός μέρος και ο διαφορετικός διαχύτης στο πίσω συνδυάζονται με νέα φτερά και σπόιλερ που εξισορροπούν την πρόσθετη αεροδυναμική πίεση που αναπτύσσεται στο πίσω μέρος της κατασκευής.

Advertisement

Με αυτές τις επιθετικές αεροδυναμικές διαφοροποιήσεις, το GT Mk II μπορεί να παράγει κάθετη δύναμη αυξημένη κατά 400% σε σχέση με εκείνη του Ford GT. Παράλληλα, τα σταθερά αεροδυναμικά του στοιχεία, σε συνδυασμό με την αγωνιστικών προδιαγραφών ανάρτηση και τα αντίστοιχης φιλοσοφίας ελαστικά Pilot Sport της Michelin, επιτρέπουν στο GT Mk II να αναπτύσσει πλευρικές επιταχύνσεις που ξεπερνούν τα 2g. Το σύστημα «ride height» της ανάρτησης και τα επιλέξιμα προφίλ οδήγησης που συναντά κανείς στην έκδοση παραγωγής έχουν αφαιρεθεί, εξοικονομώντας πάνω από 90 κιλά βάρους.

Advertisement

Το Ford GT Mk II πάιρνει κίνηση από τον 3.5L EcoBoost κινητήρα που χρησιμοποιούν τόσο η αγωνιστική έκδοση του Ford GT, όσο και η «πολιτική». Καθώς το Mk II δεν υπόκειται σε κανέναν περιοριστικό κανονισμό, ο 3.5L EcoBoost κινητήρας έχει τη δυνατότητα να παράγει επιπλέον 200 ίππους σε σχέση με εκείνον της αγωνιστικής έκδοσης. Ο 3.5L EcoBoost συνδυάζεται με το ίδιο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη του Ford GT, το οποίο φέρει ειδικές ρυθμίσεις για χρήση εντός πίστας.

Το μοτέρ του GT Mk II είναι εφοδιασμένο με μία καινοτόμα τεχνολογία ψύξης, που περιλαμβάνει σύστημα ψεκασμού νερού καθώς και ένα μεγάλο, εξωτερικά τοποθετημένο intercooler. Μία εισαγωγή αέρα στην οροφή, έχει προστεθεί στο Mk II ώστε να τροφοδοτεί με περισσότερο αέρα τα ψυγεία του κινητήρα, του συμπλέκτη και του κιβωτίου ταχυτήτων. Η αυξημένη απόδοση του κινητήρα συνδυάζεται με βελτιωμένη ισχύ πέδησης. Το Mk II διαθέτει κεραμικά φρένα της Brembo του μοντέλου παραγωγής, που αποτελούνται από carbon δίσκους 15,5’’ και 14,1’’ εμπρός και πίσω. Μοναδικές, σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες με διάμετρο 19” καλύπτουν τα τεράστια φρένα, συνδυαζόμενες με ελαστικά Pilot Sport GT της Michelin.

Advertisement

Οι αλλαγές στο εσωτερικό περιλαμβάνουν την προσθήκη ενός καθίσματος οδηγού αγωνιστικών προδιαγραφών της Sparco, σε συνδυασμό με ζώνες ασφαλείας 6 σημείων – το κάθισμα συνοδηγού ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό του Mk II.

Η έκδοση παραγωγής του Ford GT, η οποία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Goodwood Festival of Speed το 2017, είναι το πιο προηγμένο όχημα για χρήση σε δημόσιο δρόμο στην ιστορία της Ford, με παραγωγή που περιορίζεται παγκοσμίως στα 250 αντίτυπα ανά έτος. Το νέο GT Mk II κάνει και αυτό το δημόσιο ντεμπούτο του στο Goodwood στην κατηγορία Supercar και θα πωλείται απευθείας στους ενδιαφερόμενους από την Multimatic. Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ένα Mk II, καλούνται να επικοινωνήσουν με την Multimatic μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης FordGTMkII.com.