Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford-γραφένιο: Νέοι τρόποι αξιοποίησης του θαυματουργού υλικού, στην παραγωγή

Ελλάδα 5:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford-γραφένιο: Νέοι τρόποι αξιοποίησης του θαυματουργού υλικού, στην παραγωγή

ΝΕΑ

Ford-γραφένιο: Νέοι τρόποι αξιοποίησης του θαυματουργού υλικού, στην παραγωγή

ΝΕΑ

Νέους τρόπους για να εφαρμόσει το γραφένιο στην αυτοκινητοβιομηχανία βρήκε η Ford με την εταιρία να υποστηρίζει πως το φοβερό και τρομερό αυτό υλικό μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, μεταξύ άλλων, στους τομείς της θερμομόνωσης, της ηχομόνωσης αλλά και της αντοχής των υλικών. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Με αντοχή 200 φορές μεγαλύτερη από το ατσάλι, εξαιρετική ευκαμψία και κορυφαία αγωγιμότητα, το γραφένιο είναι ένα από τα υλικά που μας απασχολούν πολύ και θα το κάνουν ακόμη περισσότερο στο μέλλον δίνοντας λύσεις ακόμη και εκεί που δεν το περιμένουμε. Το γραφένιο το βλέπουμε να εφαρμόζεται μεταξύ άλλων στις σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου, σε ηλεκτρονικά κυκλώματα, σε αισθητήρες και φυσικά στην αεροδιαστημική φέρνοντας αποτελέσματα που πριν απλά δεν ήταν εφικτά.

Η Ford βρήκε νέους τρόπους για την αξιοποίησή του γραφένιου οι οποίοι αφορούν τους τομείς της ηχομόνωσης, της αύξησης της αντοχής άλλων υλικών αλλά και της θερμομόνωσης, μια πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία, όπως μας πληροφορεί.

ford-grafenio-640

Advertisement
Advertisement

Σε συνεργασία με τις Eagle Industries και XG Sciences η Ford χρησιμοποιεί πολύ μικρές ποσότητες γραφένιου -ώστε να είναι και οικονομικά βιώσιμη η εφαρμογή το- μειώνοντας σημαντικά τους θυορύβους που φτάνουν στην καμπίνα των επιβατών. Οι ποσότητες αυτές του γραφένιου αναμειγνύονται με αφρώδη υλικά προσφέροντας έτσι 17% μείωση θορύβου, 20% βελτίωση στις μηχανικές ιδιότητες του αφρώδους αλλά και 30% αύξηση αντοχής στη θερμότητα.

H Ford δηλώνει έτοιμη να χρησιμοποιήσει το γραφένιο άμεσα καλύπτοντας με αυτό διαφόρων τύπων καλύμματα και κάσες, όπως είναι το περίβλημα μιας αντλίας νερού, ή το κάλυμμα ενός κινητήρα. Πρώτοι αποδέκτες των νέων τεχνολογιών που εξελίσσει η Ford θα είναι το pick up F-150 και η Mustang, εντός του 2019, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν φυσικά και άλλα αυτοκίνητα της.