Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Focus pick up στις ΗΠΑ

Ελλάδα 0:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Focus pick up στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Ford Focus pick up στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Η Ford σκέφτεται σοβαρά την κατασκευή ενός μικρού pick up χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του νέου Focus. Εμπιστευόμενοι το Blue Oval η διοίκηση της εταιρίας έχει ξοδέψει αρκετούς μήνες εξέλιξης ενώ σκοπεύει να αρχίσει σύντομα να αξιολογήσει τα δοκιμαστικά οχήματα που έχει χρησιμοποιήσει.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το pick up θα μοιραζόταν πολλά από τα μηχανικά μέρη με το τελευταίο Focus, αλλά θα αντικαταστήσει λογικά το στυλ του hatch αμαξώματος με ένα χώρο φόρτωσης στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ford σκοπεύει να ξεκινήσει το 2021 την καριέρα του κάτω από το ανανεωμένο Ranger. Αυτή η συνταγή, το να πάρει ένα μικρό Ford και να το μετατρέψει σε ένα μικρό pickup μάλλον ακούγεται οικεία σε ανθρώπους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκεί όπου το Blue Oval πουλά τέτοιου είδους οχήματα όπως το Courier. Η προηγούμενη γενιά αυτού του μικρού pickup χρησιμοποίησε το Fiesta ως βάση του.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν η Ford θα πουλούσε το φορτηγό με βάση το Focus στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η εταιρεία είναι τουλάχιστον προετοιμασμένη για αυτή τη δυνατότητα. Τον Ιούλιο του 2016, η αυτοκινητοβιομηχανία κατέθεσε το εμπορικό όνομα Courier στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι προηγούμενες αναφορές υποδηλώνουν ότι η Ford θα κατασκευάσει το μοντέλο στο Μεξικό. Από εκεί, η εταιρεία θα το εξάγει πρώτα στη Βραζιλία προτού δηλαδή ξεκινήσει μια ανάλογη έκδοση στην Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι στιγμής, η Ford έχει αποφασίσει να μην προσφέρει το νέο Focus στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Active έκδοσης. Προσφέροντας ένα pickup στην ίδια πλατφόρμα θα μπορούσε να ταιριάζει καλύτερα με το πλάνο της φίρμας να επικεντρωθεί σε φορτηγά και SUV και να σημαίνει μια αχτίδα ελπίδας για το μικρό αυτό φορτηγό το οποίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ.

Ford-focus-pickup-renders-tsiro-640