Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford F-150 Raptor με την δύναμη ενός supercar!

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford F-150 Raptor με την δύναμη ενός supercar!

ΝΕΑ

Ford F-150 Raptor με την δύναμη ενός supercar!

ΝΕΑ

Ένα φορτηγάκι που να αποδίδει περισσότερα από 416 άλογα ακούγεται μάλλον εξωπραγματικό! Όχι, όμως, για όσους κατοικούν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

To F-150 είναι ένα από τα δημοφιλέστερα pick-up στην Αμερική και στο Ντιτρόιτ παρουσιάζεται η νέα του κορυφαία εκδοχή. Φυσικά, δεν μιλάμε για ένα απλό …αγροτικό, αλλά για ένα από τα καλύτερα οχήματα ελευθέρου χρόνου (έτσι, τα βλέπουν οι Αμερικάνοι), που εξοπλίζεται με V6 Ecoboost κινητήρα των 3,5 lt. Η απόδοσή του υπερβαίνει τα 416 PS και τα 60 kgm ροπής του προηγούμενου 6.2 V8, ενώ την μετάδοση αναλαμβάνει αυτόματο κιβώτιο με 10 σχέσεις (ναι, δέκα!) σε συνδυασμό με την ολοκαίνουργια εξελιγμένη τετρακίνηση (με transfer case), με αυτόνομη κατανομή στους δύο άξονες, μηχανικό κλείδωμα, μπλοκέ στον πίσω κ.α.

Advertisement
Advertisement

Μέσω του Terrain Management System και ανάλογα με το έδαφος κίνησης, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορα προγράμματα (Normal, Street, Weather, Mud / Sand, Baja και Rock), που παραμετροποιούν ανάλογα την λειτουργία του κινητήρα, τα ηλεκτρονικά που επιβλέπουν την πρόσφυση, τα ABS+ESP, την μετάδοση κ.α. Προαιρετικά, το εμπρός διαφορικό μπορεί να είναι τύπου Torsen, ενώ το περισσότερο αλουμίνιο εξοικονομεί 227 kg. Και αν σκέπτεστε πως αυτό είναι το απόλυτο εργαλείο, για εργασία ή για παιχνίδι, δεν θα έχετε καθόλου άδικο…