Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Explorer ST με 400 ίππους (+video)

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Explorer ST με 400 ίππους (+video)

ΝΕΑ

Ford Explorer ST με 400 ίππους (+video)

ΝΕΑ

Το πιο δυνατό SUV της παρουσίασε στο Ντιτρόιτ η Ford προσφέροντας πλέον το δημοφιλές στις ΗΠΑ Explorer σε σπορ έκδοση ST.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά το πιο πικάντικο στοιχείο του Explorer ST κρύβεται κάτω από το καπό όπου ζει ο τρίλιτρος εξακύλινδρος EcoBoost των 400 ίππων και 57 kgm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται φυσικά και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων. Μεταξύ άλλων η Ford σημειώνει πως το Explorer ST εκτός από το ταχύτερο είναι και το πιο διασκεδαστικό Explorer μέχρι σήμερα τονίζοντας πως η συγκεκριμένη έκδοση όπως και κάθε άλλη υψηλών επιδόσεων της εταιρίας κρύβει πολλή και λεπτομερή εξέλιξη προκειμένου να έχει το κατάλληλο DNA που συνοδεύει κάθε ST.

Η εμφάνιση φυσικά δεν αφήνει καμία αμφιβολία σχετικά με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου καθώς περιλαμβάνει το κατάλληλο αεροδυναμικό πακέτο, μεγάλους τροχούς 21 ιντσών, μεγάλα φρένα με κόκκινα βαμμένες δαγκάνες και πολλές ακόμα λεπτομέρειες. Αντίστοιχα στο εσωτερικό υπάρχει ένα σπορ δερμάτινο τιμόνι, μπάκετ καθίσματα, λεπτομέρειες από αλουμίνιο καθώς και αρκετά σήματα με το λογότυπο ST.

4aace964-2020-ford-explorer-st-unveiled-445654harpi640

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά την οδηγική πιστότητα το Explorer ST διαθέτει κατ’επιλογή πρόγραμμα Sport στο οποίο εντείνεται η ταχύτητα της απόκρισης του κινητήρα και της μετάδοσης, μεταβάλλεται η υποβοήθηση του τιμονιού για καλύτερη αίσθηση ενώ αλλάζει και η χροιά της εξάτμισης.