Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Eagle Squadron Mustang GT: Φόρος τιμής στην RAF (vid)

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford Eagle Squadron Mustang GT: Φόρος τιμής στην RAF (vid)

ΝΕΑ

Ford Eagle Squadron Mustang GT: Φόρος τιμής στην RAF (vid)

ΝΕΑ

Θέλοντας να τιμήσει τα 100 χρόνια παρουσίας της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) της Μ. Βρετανίας, η Ford παρουσίασε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood μία μοναδική τόσο αισθητικά, όσο και μηχανικά έκδοση της Mustang GT.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η Eagle Squadron Mustang GT, όπως και ονομάζεται, βρέθηκε στο κτήμα του Λόρδου March, με οδηγό τον επαγγελματία drifter Vaughn Gittin Jr. και βέβαια τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού. Αισθητικά, η συγκεκριμένη Mustang ξεχωρίζει από το κατασκευασμένο από ανθρακόνημα αμάξωμα και τη φωτιζόμενη εμπρός γρίλια. Οι υπεύθυνοι της μεταμόρφωσης του αμερικάνικου muscle car, τοποθέτησαν επίσης νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, φαρδύτερα φτερά, ενώ ιδιαίτερης επεξεργασίας είναι και η εξωτερική βαφή, με λεπτομέρειες που φέρνουν στο μυαλό μας τα θρυλικά αεροσκάφη Spitfire.

e3ee482f-eagle-squadron-mustang-gt-15-chariatis-530

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα μπάκετ καθίσματα της Recaro, με ραμμένα τα λογότυπα της πολεμικής Μοίρας Eagle, καθώς και ο επιλογέας του κιβωτίου, που έχει κατασκευαστεί από τμήματα του πολεμικού αεροσκάφους F-35 Lighting. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V8 κινητήρας των 5,0 λίτρων, στον οποίο έχει τοποθετηθεί ένας μηχανικός υπερσυμπιεστής καυσαερίων από την Ford Performance, με αποτέλεσμα η ισχύς του να φτάνει τους 700 ίππους, ενώ σημαντικά αυξημένη είναι και η ροπή που έχει σκαρφαλώσει στα 84,2 kgm. Η συγκεκριμένη Mustang GT είναι φυσικά πισωκίνητη, ενώ οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται και στην ανάρτηση, με τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ MagneRide και ράβδους στρέψης, σκληρότερα ελατήρια και ελαστικά Nitto NT555, τοποθετημένα σε σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών.

Advertisement

c588fc99-eagle-squadron-mustang-gt-38-chariatis-640

Μετά το Goodwood, η Ford Eagle Squadron Mustang GT θα δημοπρατηθεί στο ίδρυμα EAA (Experimental Aircraft Association) με τα έσοδα να προσφέρονται στο πρόγραμμα Young Eagles Program.

Advertisement

Δείτε το βίντεο: