Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Δεν θα έρθουν ST SUV της στην Ευρώπη

Ελλάδα 0:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Δεν θα έρθουν ST SUV της στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Ford: Δεν θα έρθουν ST SUV της στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Οι εκδόσεις με το σήμα “ST” των SUV της Ford δεν αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους επί ευρωπαϊκού εδάφους, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα και με επίσημες δηλώσεις ανθρώπων της εταιρίας. Από ό,τι φαίνεται δεν τις θέλουν οι Ευρωπαίοι! ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Αν μη τι άλλο, τα γούστα των Ευρωπαίων οδηγών είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με εκείνους από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Τέτοιες προτιμήσεις είναι που διαμορφώνουν και τις πολιτικές των εταιριών όσον αφορά τα μοντέλα που λανσάρουν σε κάθε ήπειρο.

Σύμφωνα και με τη νέα στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ford τα επόμενα χρόνια, πολλά από τα μοντέλα αλλά εκδόσεις που θεωρούνταν δεδομένες τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις Η.Π.Α. θα πάψουν να διατίθενται σε μια από τις δύο αγορές. Στόχος η εταιρία να αυξήσει την κερδοφορία της και να επικεντρωθεί περισσότερο στην προσφορά μοντέλων και εκδόσεων που έχουν πραγματική ζήτηση. Αυτό σημαίνει πως τα Focus, Fiesta και C-Max θα σταματήσουν να πωλούνται στις Η.Π.Α., ενώ εδώ στην Ευρώπη δεν θα δούμε, για παράδειγμα, την έκδοση ST του Edge που παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό και φέρει V6 κινητήρα 2,7 λίτρων με δύο τούρμπο που αποδίδει 335 ίππους και 52,5 κιλά ροπής.

ford-edge-640

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα α νέα για την παραπάνω είδηση μας έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Andy Barratt, αφεντικό της Ford UK, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar δήλωσε: ” Η έρευνα μας υποδεικνύει πως οι αγοραστές θέλουν μία μίξη του σπορ στιλ που προσφέρουν οι εκδόσεις ST αλλά με μια αίσθηση περισσότερης πολυτέλειας…”. Αυτό σημαίνει πως η Ford θα προτιμήσει να δημιουργήσει εκδόσεις ST-Line μοντέλων, με σπορτίφ παρουσιαστικό αλλά πλουσιότερα επίπεδα εξοπλισμού έναντι πιο “καθαρόαιμων” ST μοντέλων που εστιάζουν στις επιδόσεις και τη συμπεριφορά, αφήνοντας τον εξοπλισμό σε δεύτερη μοίρα.