Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

STOP στον Flyover Θεσσαλονίκης…

Ελλάδα 3:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

STOP στον Flyover Θεσσαλονίκης…

ΝΕΑ

STOP στον Flyover Θεσσαλονίκης…

ΝΕΑ

Τα έργα του περιφερειακού Flyover της Θεσσαλονίκης σταμάτησαν προσωρινά με διαταγή του ΣτΕ.

Advertisement
Advertisement

Η πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαργαρίτας Γκορτολίδου εξέδωσε διαταγή προσωρινής διακοπής των έργων για την κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

Η διαταγή αυτή δόθηκε μετά από προσφυγές που έχουν καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, ο Σύλλογος Προστασίας Σεϊχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Θεσσαλονίκης και θα ισχύσει μέχρις ότου εκδοθεί απόφαση.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στις 17 Απριλίου 2024, ενώ ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, Αλέξανδρος Αδαμίδης, ανάφερε μιλώντας στον Metropolis 95.5 πως με την προσωρινή διαταγή πρέπει να παύσουν όλες οι εργασίες που εκτελούνται στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου και μέχρι να κατατεθεί ο φάκελος από το δημόσιο στο ΣτΕ, με τα έγγραφα που απαιτεί το τελευταίο.

Advertisement
Advertisement

Πληροφορίες πάντως που επικαλείται το Voria.gr αναφέρουν πως στην απόφαση διευκρινίζεται ότι η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να καταθέσει τις προτάσεις του το δημόσιο, από την πλευρά του οποίου δεν κατατέθηκε φάκελος στην ακυρωτική διαδικασία.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις υποδομές Νίκος Ταχιάος δήλωσε σχετικά: «Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο στην όλη διαδικασία, ώστε το συντομότερο δυνατόν να κατατεθεί στις δικαστικές αρχές ο πλήρης φάκελος του έργου προκειμένου να προχωρήσει η εκδίκαση της Αίτησης Αναστολής.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που είχα επισημάνει στο παρελθόν, ότι οι εκπλήξεις που μπορούν να ανακόψουν την πορεία αυτού του έργου, μπορούν να προκύψουν μόνον από δικαστική εμπλοκή.

Advertisement

Θα ήθελα να τονίσω ότι στην παρούσα φάση οι πρόδρομες εργασίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους και το εργοτάξιο έχει λάβει μη αναστρέψιμη μορφή. Εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου, επιδεινώνουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επειγόμαστε να επιλυθεί το πρόβλημα».